30/04/2014 | Yazar: Kaos GL

Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un Türkiye ziyareti sırasında kendisine eşlik eden Almanya first lady’si Daniela Schadt, bir grup ODTÜ öğrencisi ile görüşerek sosyal medyayı konuştu.

Almanya First Lady’si ODTÜ Öğrencileriyle Sosyal Medyayı Konuştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un Türkiye ziyareti sırasında kendisine eşlik eden Almanya first lady’si Daniela Schadt, bir grup ODTÜ öğrencisi ile görüşerek sosyal medyayı konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Gauck’un Pazartesi günü ODTÜ’de gerçekleştirdiği konuşmanın ardından aralarında bir LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) aktivistinin de olduğu öğrencilerle görüşen First lady, Türkiye’de gençlerin sosyal medya kullanımları ve bu süreçte yaşadıkları zorluklar hakkında bilgi aldı.
 
Almanya Cumhurbaşkanından Kısıtlanan Özgürlükler Eleştirisi
Almanya Cumhurbaşkanı, ODTÜ yerleşkesinde bulunan Kültür ve Kongre Merkezinde yaptığı konuşmada kuvvetler ayrımının kısıtlanmasından, yargı bağımsızlığından, internetin kısıtlanmasından, medyaya uygulanan baskıdan, tutuklu gazetecilerden, MİT yasasından ve Gezi protestolarından bahsederek endişelerini dile getirdi.
 
Gauck’un konuşmasının ardından Gauck ve First Lady Daniela Schadt ODTÜ’den ayrılarak Hilton Hotel’e döndüler. First lady, dokuz kişiden oluşan ODTÜ öğrencileri grubuyla bir saatlik bir görüşme yaptı. Toplantı salonunda first lady ve öğrencilerin yanı sıra Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği yetkilileri ve Alman basınından görevliler de bulundu.
 
“Sosyal Medya, LGBTİ Dayanışması İçin Çok Önemli”
First lady, öğrencilere Türkiye’deki sosyal medya kullanımı, bireysel paylaşımlar yaparken ne derecede korku yaşadıkları ve sosyal medyanın politik duruşlarını yansıtmada ne derecede etkili olduğu hakkında sorular sordu. İlk sözü ODTÜ LGBTİ Dayanışmasından Berna Köse alarak sosyal medya kullanımının LGBTİ hakları ve dayanışması konusunda Türkiye şartlarında ne kadar önemli ve kritik olabildiğinden bahsetti.
 
Geçen hafta İstanbul’da yaşanan transfobik nefret cinayetini protesto etmek için Kızılay’da düzenlenen basın açıklamasına sadece sosyal medya kullanılarak dört saat içinde 16 ilden LGBTİ örgütüne ve topluluğuna ulaşılarak onların imzalarının alındığı örneğiyle bunu vurguladı. “Açık bir LGBTİ bireyi olarak sokakta dolaşmamız bile hayati tehlike arz ediyorken sosyal medyanın iletişimimiz, birbirimizden haberdar olmamız, paylaşımlarımız, dayanışmamız açısından teşkil ettiği önem tartışma götürmez,” diyen Köse şöyle ekledi: “Yaptığımız paylaşımlar önümüzdeki yıllar, hatta günler içinde kişisel yaşantılarımızda önümüze engel olarak çıkarılabilir ancak susarak kendimizi duyurmamız, yeri geldiğinde savunmamız imkânsız.” 

Etiketler: medya
İstihdam