30/01/2007 | Yazar: Kaos GL

İspanyol Sineması’nın en önemli ödülü olan ‘Goya’lar sahiplerini buldu. ‘Volver’ (Dönüş) En İyi Film, rejisörü Pedro Almodovar En İyi Yönetmen ve başrol oyuncusu Penelope Cruz da En İyi Kadın Oyuncu seçildi.

Almodovar'ın Goya 'Dönüş'ü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İspanyol Sineması’nın en önemli ödülü olan ‘Goya’lar sahiplerini buldu. ‘Volver’ (Dönüş) En İyi Film, rejisörü Pedro Almodovar En İyi Yönetmen ve başrol oyuncusu Penelope Cruz da En İyi Kadın Oyuncu seçildi.

KAOS GL

İspanya Sinema Akademisi tarafından bu yıl 21’incisi düzenlenen Goya ödül töreninde, ‘Volver’in kazandığı diğer ödüller ise En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Carmen Maura) ve En İyi Orijinal Müzik (Alberto İglesias).

İspanyol Sineması’nın en önemli ödülü olan ‘Goya’larda en çok öne çıkan film olan ‘Volver’in ardından gelen en başarılı yapım ise, Meksikalı yönetmen Guillermo del Toro’nun geceyi toplam 7 ödülle kapayan filmi El Laberinto del Fauno’ydu (Pan’s Labyrinth).

Törende En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ‘Vete de mi’ filmindeki rolüyle Juan Diego, En İyi Avrupa Filmi ödülünü Britanyalı yönetmen Stephen Frears’ın ‘The Queen’ adlı filmi, İspanyolca dilinde En İyi Yabancı Film ödülünü de Arjantinli yönetmen Alejandro Doria’nın ‘Las Manos’ adlı filmi aldı.

Pedro patates yiyip bira içerek televizyondan izledi

Başkent Madrid’deki Belediye Kongre Sarayı’nda organize edilen ödül gecesine İspanyol yönetmen Pedro Almodovar’ın katılmaması tepki aldı. Törenin sunucusu Jesus Corbacho, ‘Volver’in kazandığı her ödül açıklanırken, yönetmene ‘Vuelve Pedro’ (Dön Pedro) diye seslendi.



Almodovar’ın kardeşi -filmin yapımcısı- Agustin Almodovar ise Pedro’nun geceye katılmamasıyla ilgili olarak, ‘Bu, futbol maçı gibi. Pedro gala gecesini evinde arkadaşlarıyla patates yiyip bira içerek televizyondan izliyor’ dedi.

ABD’nin en önemli ödülü olan Oscarlar’da bu yıl En İyi Kadın Oyuncu adayları arasında bulunan Penelope Cruz ise ‘kendisine verdiği güven, cömertlik ve öğrettikleri için’ Almodovar’a teşekkür etti.

Kaynak: NTV, 30 Ocak 2007

*Konuyla ilgili diğer haberler:

[['İlla ki öyle olacak']]

[[Almodovar'ın bitmemiş hesabı]]

[[Almodovar'ın ‘Dönüş'üne büyük ödül]]

Etiketler: kültür sanat
İstihdam