26/12/2013 | Yazar: Kaos GL

Alternatif Bilişim Derneği’nin ‘Türkiye’de İnternetin 2013 Raporu’, LGBT’lere yönelik nefret söyleminin muhafazakâr medyada sürekli yer bulduğunu belirtiyor.

Alternatif Bilişim: Muhafazakâr Medya LGBT’lere Nefreti Körüklüyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Alternatif Bilişim Derneği’nin “Türkiye’de İnternetin 2013 Raporu”, LGBT’lere (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) yönelik nefret söyleminin muhafazakâr medyada sürekli yer bulduğunu belirtiyor.
 
#nefretcinayetlerinedurde
Raporda internet erişim engellerinden iletişim gözetimine, nefret söyleminden tutuklamalara Türkiye’de internetin durumu geniş kapsamlı olarak ele alınıyor. Özellikle Habervaktim adlı siteninin düzenli olarak LGBT’lere yönelik nefret söylemi yaydığı ifade edilen raporda, hashtag’ler üzerinden nefret cinayetleri konusunda farkındalık yaratmak için internetin olumlu bir zemin oluşturduğuna dikkat çekiliyor.
 
“Toptan Gözetime Geçiyoruz”
Devletin iletişim gözetimi, dinleme ve fişleme faaliyetlerinin insan haklarına aykırı bir durum oluşturduğunu belirten raporda sürecin ilerleyişiyle ilgili şu ifadeler yer aldı:
 
“Her biri için mahkeme kararı çıkartılması gereken ‘hedefli gözetim’den, tüm hukuk nosyonlarını alt üst edecek bir biçimde, tüm vatandaşların tüm iletişimini sürekli gözetleme, dinleme ve kaydetmeye dayalı ‘toptan gözetim’ paradigmasına geçiyoruz. 

Etiketler: medya
İstihdam