11/10/2011 | Yazar: Kaos GL

48. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali başladı. Bu yıl festivalde de birçok ilk yaşandığını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ‘İlk kez bir festivali kadınlara odaklıyoruz’ dedi.

Altın Portakal’ın Odak Noktası Kadın Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
48. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali başladı. Bu yıl festivalde de birçok ilk yaşandığını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “İlk kez bir festivali kadınlara odaklıyoruz” dedi.
 
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle 8-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 48. Antalya Altın Portakal Film Festivali, önceki gün bir törenle başladı. Etkinlikte sinemamızın en iyileri ödüllendirilecek. Törende sinemaya emeği geçenler de unutulmadı. Bu yıl ‘YaşamBoyu Onur Ödülleri’ni Tuncel Kurtiz, Perran Kutman, Engin Çağlar, Halit Akçatepe, Azeri yönetmen Rustam İbrahimbekov, set amiri Selahattin Geçgel ve yönetmen Mehmet Dinler aldı.
 

Sunuculuğunu Alman RTL kanalında çalışan Nazan Eckes’in yaptığı gecede, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın bir konuşma yaptı ve şunları söyledi: “Bu yıl ilk kez bir festivali kadınlarımıza odaklıyoruz ve sinema üzerinden kadının hayatımıza olan etkisini irdeliyoruz. Sinemamız adına iki karanlık noktayı aydınlatıyoruz. Sansür ve darbe nedeniyle yapılamayan 1979 ve 1980 yıllarındaki festivalleri bu yıl yeniden yapıyoruz.”
 
Festivalde yarışacak uzun metrajlı 13 filmin arasında Mehmet Binay ve Caner Alper'in yönetmenliğini yaptığı ve Ahmet Yıldız’a ithaf edilen “Zenne” filmi de var.
 
Zenne Ekibi

Etiketler: kültür sanat
İstihdam