23/04/2006 | Yazar: Kaos GL

Geçen hafta, Amargi Kadın Dayanışma Kooperatifi’nin İstanbul’da faaliyet gösterdiği binanın önünde Amargili kadınlardan biri saldırıya uğradı. Saldırı kınıyor, kadınlara ve kadın örgütlerine yönelik şiddet olaylarının son bulmasını diliyoruz.

Geçen hafta, Amargi Kadın Dayanışma Kooperatifi’nin İstanbul’da faaliyet gösterdiği binanın önünde Amargili kadınlardan biri saldırıya uğradı. Saldırı kınıyor, kadınlara ve kadın örgütlerine yönelik şiddet olaylarının son bulmasını diliyoruz.


KAOS GL

14 Nisan 2006 Cuma günü saat 18.30 sıralarında, Amargi Kadın Dayanışma Kooperatifi’nin faaliyet gösterdiği binanın önünde Amargili kadınlardan biri saldırıya uğradı.

Olay saatinde Amargi’de yalnız olan kadın üye, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından bıçak ve tornavida ile tehdit edildi, ama şans eseri hafif yaralı bir halde saldırıdan kurtuldu.

Amargili kadınlar 17 Nisan’da, saldırıyı kınayan bir basın açıklaması yayınladı: Açıklamada şöyle denildi:

‘Saldırgan, saldırı olayından 15 dakika kadar önce Amargi’nin kapısını çal, kadın hareketi ve feminizm ile ilgili sorular sorarak içeri girmek istemiştir. "Burası kimin kurumu, siz feminist misiniz, neden feministiniz, feminist hareket niye var, ne işler yapıyorsunuz?" tarzında sorduğu soruların ardından şüpheli tavırlarından dolayı içeri alınmayan şahıs, bir süre daha kapının önünde bekleyerek rahatsızlık yarattıktan sonra arkadaşımız tarafından nazikçe bina dışına çıkarılmıştır. Saldırgan hakkında verilen tarif, 45 yaşlarında, elinde siyah bir torbayı koklayan, ancak bali kokmayan, düzgün giyimli, düzgün aksanlı, kendisine balici sarhoş süsü vermeye çalışan biri olduğu yönündedir. Saldırıya uğrayan arkadaşımızın açıklamasına göre saldırgan arkadaşımıza saldırarak bıçakla tehdit etmeye başladığında ne cinsel tacize, ne de çantasını alıp kaçmaya yönelmiştir. Yaşanan arbede sırasında arkadaşımızın yüzü yaralanmış, elleri incinmiş, karnından bıçak ile tehdit edilmiştir, saldırgan birkaç dakika süren bir mücadeleden sonra arkadaşımızın "çantamı al, beni rahat bırak" diye bağırması ve bunun üzerine alt katlardaki komşuların merdivenlere yönelmesi sonucu çantayı alarak kaçmıştır.

Biz, basit bir kapkaç olayı gibi görünen bu olayın, saldırganın tavırlarından anlaşılacağı üzere aslında kadın hareketine yönelik bir sindirme politikasının parçası olduğunu düşünüyoruz. Saldırgan kişinin feminizme dair sorduğu sorular bizde, bu saldırının kadın hareketine, kadın örgütlenmesine yönelik olduğuna dair güçlü kuşkuların oluşmasına yol açmıştır.

Yaşanan saldırıyı kınıyor, arkadaşımızla ve bizimle dayanışma sergileyen kuruluşlara ve kadınlara teşekkür ediyoruz.’

Amargi Kadın Kooperatifi




Etiketler: kadın
İstihdam