24/11/2009 | Yazar: Kaos GL

İngiltere'de bir anne, yanlış bedende doğduğunu öne süren 14 yaşındaki oğlunun cinsiyet düzeltme talebinin kabul edilmesini istedi.

İngiltere'de bir anne, yanlış bedende doğduğunu öne süren 14 yaşındaki oğlunun cinsiyet düzeltme talebinin kabul edilmesini istedi. Ülkede 18 yaşın altındakilere cinsiyet düzeltme hakkı tanımayan yasa üzerine tartışmalar yeniden alevlendi.
 
İngiltere'de henüz 14 yaşında bir öğrencinin cinsiyetini düzelttirmek için ülkenin Ulusal Sağlık Hizmeti’ne başvuracağı bildirildi.   
  
İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, "Kız gibi" giyinen ve makyaj yapan Georgie Smith adındaki çocuğun bu isteği annesinden de onay aldı. Smith, basına “Kendi kararımı verecek kadar büyüğüm ve bir kız olmak istiyorum” açıklamasını yaptı.  
 
Smith’in 41 yaşındaki annesi, ülkede ergenliğe erişmeden cinsiyet düzeltme ameliyatına izin vermeyen yasayı eleştirerek, “oğlum 18 yaşına geldiğinde bir kıza benzeyemeyecek” diye sitemde bulundu.  
 
Yanlış Bedende Doğdum
Anne Carol Smith, yanlış bedende doğduğunu söyleyen oğlunun iki yaşından beri kız olmak istediğini ve iki kez intihara kalkıştığını belirtti. Anne Smith, çocuğunun erkeklik hormonlarını bloke edecek ilaçlar almasını istediğini, onun bir erkek gibi uzun boylu ve büyük ellere sahip olmasına karşı olduğunu söyledi.
 
Kimliğini korumak için Georgia ismini kullanan çocuk ise okulda ucube muamelesi gördüğünü, Dorset’te gittiği okulda bir süre kız üniforması giymesine izin verildiğini belirtti.
 
Anne Smith ise oğlunun hep televizyondaki kızlar gibi olmak istediğini belirterek, ameliyata yaş sınırı koyan yasanın değişmesini istedi. 
 
İngiltere’de geçtiğimiz aylarda da benzeri bir olay yaşanmış ve ülkede söz konusu yasa tartışılmaya başlamıştı. 12 yaşındaki bir erkek çocuğu cinsiyet düzeltme operasyonu geçirerek kız olmaya karar vermiş, ailesi de çocuğun kararına saygı gösterip ismini değiştirmişti.
 


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam