12/06/2012 | Yazar: Kaos GL

Kadınların Medya İzleme Grubu MEDİZ, ‘spor gazetesi’ AMK’nin erkek egemen şiddet ve fanatizmin amiyane küfürlerinden birini isim olarak seçerek kadınlara karşı suç işlediğini belirtti ve herkesi boykota davet etti.

AMK Gazeteciliği! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kadınların Medya İzleme Grubu MEDİZ, Sözcü Gazetesi tarafından çıkarılan “spor gazetesi” AMK’nin erkek egemen şiddet ve fanatizmin amiyane küfürlerinden birini isim olarak seçerek kadınlara karşı suç işlediğini belirtti ve gazetenin ismini değiştirmedikçe bu gazeteyi satın almamaya, bu gazeteyi satmamaya, satanları uyarmaya, bu gazeteyi satan bayi ve dükkânlardan alışveriş etmemeye davet etti.
MEDİZ’den yapılan açıklama şu şekilde:
 
Sözcü Gazetesi tarafından çıkarılan spor gazetesi AMK erkek egemen şiddet ve fanatizmin amiyane küfürlerinden birini isim olarak seçerek kadınlara karşı suç işlemektedir. Kadınların çalışan ve okuyucu olarak yer almaktan imtina edeceği bu ayrımcı gazetecilik anlayışını kınıyor, bu adı seçen tüm sorumluları özür dilemeye ve gazetenin adını derhal değiştirmeye çağırıyoruz.
Gazetenin ismi değişmedikçe hepinizi bu gazeteyi satın almamaya, bu gazeteyi satmamaya, satanları uyarmaya, bu gazeteyi satan bayi ve dükkânlardan alışveriş etmemeye davet ediyoruz.
MEDİZ-Kadınların Medya İzleme Grubu
www.mediz.org
0212 251 64 57

Etiketler: medya
İstihdam