06/12/2011 | Yazar: Kaos GL

27 yaşında hayatını kaybeden Amy Winehouse’un yeni albümü Lioness: Hidden Treasures dünyayla birlikte, Türkiye’de de piyasada.

Amy Winehouse’un Gizli Hazineleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Amy Winehouse’un ölümünden sonra yayınlanan albümü, Lioness: Hidden Treasures Türkiye’de de satışa çıktı. 12 parçanın bir kısmını eski parçaların yeni versiyonları oluşturuyor; bir kısmı ise bugüne dek hiç yayımlanmamış.
 
27 yaşında hayatını kaybeden Amy Winehouse’un yeni albümü Lioness: Hidden Treasures dünyayla birlikte, Türkiye’de de piyasaya çıktı.
 
2011’in 23 Temmuz’unda, Londra’daki evinde yaşama veda eden şarkıcının yeni albümünde 12 parça var. Bu parçaların bir kısmı eski şarkıların yeni versiyonları, bir kısmı ise daha önce hiç duymadığımız parçalar.
 
Sanatçının ölmeden önceki, 2006 çıkışlı "Back to Black" albümünü takiben çıkması planlanan Lioness: Hidden Treasures albümünün şu anki halinde 2002’den 2011’e kadar yaptığı çalışmalar yer alıyor.
 
60’ların klasiklerinden "Our Day Will Come" parçasının Winehouse tarafından 2002’de kaydedilen reggae versiyonu, "Body and Soul" parçasının Tony Bennett’le olan düeti, "Will You Still Love Me Tomorrow," sanatçının sözlerini yazdığı yeni parça "Between the Cheats" ve Winehouse’un "Tears Dry," "Half Time" gibi eski şarkılarının yeni versiyonları.
 
The Guardian gazetesinde yer alan habere göre, albümün yapımcısı Salaam Remi, bu albümün Winehouse’un yayımlanmamış kayıtlarının bulunduğu "ilk ve son" albümü olacağını belirtti.
 
Winehouse, 2006 yılında çıkarttığı Back to Black albümüyle Grammy Ödülleri’nde altı dalda aday gösterilmişti. Soul, caz, blues söz yazarı ve şarkıcısı, Grammy Ödülleri’nde "En İyi Yeni Sanatçı", "Yılın Albümü" ve "Yılın Şarkısı" ödüllerinin de bulunduğu beş ödülün sahibi olmuştu.

Etiketler: kültür sanat
İstihdam