02/07/2018 | Yazar: Ali Erol

Anadolu Ajansı (AA), onurun ve anayasal hakların değil yasağın ve nefretin sözcüsü olmayı tercih etti.

Anadolu Ajansı Onur Yürüyüşü haberi geçmedi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Anadolu Ajansı (AA), onurun ve anayasal hakların değil yasağın ve nefretin sözcüsü olmayı tercih etti.

Fotoğraflar: 26. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü, Gözde Demirbilek / Kaos GL

Anadolu Ajansı (AA), İstanbul Valiliği’nin bu yıl dördüncü kez yasakladığı İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü görmezden gelirken, haber olarak, yürüyüşe karşı yasak çağrıcılarının nefret açıklamalarına aracılık etmeyi tercih etti.

Aralarında, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AKDER) ve önceki yürüyüşleri tehdit ettiği için İstanbul İl Başkanı “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan yargılanan Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı gibi 124 imzacı kuruluş, Onur Yürüyüşü’ne karşı ortak açıklama yayınladı.

Yıllardır gökkuşağı bayrağı altında barışçıl bir şekilde düzenlenen İstanbul Onur Yürüyüşü’nü dördüncü kez yasaklayan Valiliğe “şükranlarını sunmak” için söz konusu kuruluşların yayınladığı nefret bültenini haber olarak servis eden Anadolu Ajansı, “yürüyüşün toplumsal değerlere, aile yapısına ve inanca meydan okuma olduğu” iddiasına aracılık etmekte sakınca görmedi.

Ajans (AA), yasakçı kuruluşların LGBTİ hareketine yönelik ifade ettikleri “bu hareketin pornografiye, fuhşa ve daha birçok sektöre "kurban" devşirdiği” dezenformasyonunu, “STK'lardan yürüyüş bildirisi” başlığı ile aktardı.

Yasakçı kuruluşların nefret bülteninden “insan hakları paketiyle karşımıza çıkarılan bu yapı” ifadesini alan Anadolu Ajansı (AA) muhabir Sefa Mutlu imzalı haberinde, LGBTİ insanların anayasal haklarını görmezden geldi.

Ayrımcı, ırkçı ve nefret söylemi ile kaleme alınmış dezenformasyon açıklamasını olduğu gibi aktaran Anadolu Ajansı (AA), Onur Yürüyüşçüsü Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İntersekslerin (LGBTİ) “neslin devamını engellediği, bulaşıcı hastalıkları yaygınlaştırdığı” ve “İslam’a aleni hakaret” ettikleri suçlamalarına aracı ve ortak oldu.

Anadolu Ajansı (AA) gökkuşağına karşı hep nefretin tarafında!

Anadolu Ajansı (AA) yıllardır sadece valiliklerin resmi yasak haberlerini geçerken, LGBTİ toplumunun ne istediğine ve neden yürümek istediğine dair açıklamalarını haberleştirmiyor.

Öte yandan “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçu işleyenlerin LGBTİ toplumuna yönelik nefret eylem ve açıklamalarını aksatmadan haberleştiriyor

Anadolu Ajansı muhabiri İbrahim Öztosun isimli kişi de, 2016 yılı Onur Yürüyüşü öncesinde, twitter’da Valiliğin Onur Yürüyüşü'nü yasaklamasının ardından nefret söylemi taşıyan “Eğer mutlaka yürüyeceklerse polisimiz şimdiden joplarını yağlasın” mesajı paylaşmıştı.


Etiketler: medya
İstihdam