08/06/2011 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Trabzon’dan kervana katılan Murat Sarı, 21 Mayıs’taki polis engellemesi nedeniyle yargıya başvurduklarını, karar sürecinin uzaması nedeniyle 17 gün süren eylemi bitirdi

Anadolu’yu Vermeyeceğiz Kervanı Gölbaşı’ndan Ayrıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Trabzon’dan kervana katılan Murat Sarı, 21 Mayıs’taki polis engellemesi nedeniyle yargıya başvurduklarını, karar sürecinin uzaması nedeniyle 17 gün süren eylemi bitirdiklerini söyledi.

17 Nisan’da Artvin’den başlayan “Anadolu’yu Vermeyeceğiz” yürüyüşçüleri, 21 Mayıs’ta Gölbaşında polisler tarafından engellenmiş ve Ankara’ya girişlerine izin verilmemişti. Ankara’ya alınmayan, yürüyüşçüler 17 gündür Gölbaşı’nda polis kordonu altındaydı.
 
Bunun üzerine çevrecilere ve çevreye duyarlı kişilere yaptıkları çağrı sonucu hafta sonu ( 4-5 Haziran’da )etkinlik düzenlediler, etkinliklere katılım rakamı 2000 kişiden fazlaydı.
 
Katılımcılardan biri de 90’lı yıllarda Adalet Bakanı olan Hikmet Sami Türk’tü. Türk orada bulunan ziyaretçiler tarafından protesto edildi. Zamanın Adalet Bakanının verdiği talimat ile Ankara Ulucanlar ve İstanbul Bayrampaşa Hapishanelerinde siyasi suçlulara karşı yapılan baskınlarda pek çok kişi yanarak veya kurşunlarla hayatını kaybetmişti. Mahkumların devlet malına zarar vermek ve devlet güçlerine mukavemet davaları ise hala devam ediyor.
 
Büyük Anadolu Yürüyüşçüleri tarafında yapılan çağrıya icabet eden Ankaralılar, Cumartesi ve Pazar günü eylemcileri yalnız bırakmadılar. Etkinliklere Nihat Genç ve Barboros Şansal da katıldı. İki gün süren etkinlikler gece de devam etti. Konuşmalar ve müzik guruplarının da yer aldığı iki günlük buluşmaya Ankara dışında, İstanbul, İzmir, Konya’dan 2000’den fazla kişi katıldı.
 
6 Haziran pazartesi günü “Direniş Çukuru” adını verdikleri yerde bir basın açıklaması yapan Büyük Anadolu Yürüyüşçüleri Gölbaşı’ndan ayrıldılar. Grup adına açıklama yapan Trabzon’dan kervana katılan Murat Sarı, 21 Mayıs’taki polis engellemesi nedeniyle yargıya başvurduklarını, karar sürecinin uzaması nedeniyle 17 gün süren eylemi bitirdiklerini söyledi.
 
Sarı; “Yargı sürecinin uzaması, Yargı kararını beklemek bizi burada işlevsizleştirdi. Bölgelerimizde süren eylemlikler devam etmekte. Direnişimizi tüm yurda yaymak için buradan Solaklı Vadisi’ne gidiyoruz. Yaşam İçin Direniş İnisiyatifi her yerde mücadeleye devam edecek” dedi.
 
Basın açıklaması “Solaklı'yı, Fırtına Deresi'ni, İkizdere’yi, Şavşat’ı, Muğla’yı, Akkuyu’yu, Bergama’yı Vermeyeceğiz, Anadolu’yu Vermeyeceğiz” sloganlarıyla bitirildi.
 
Kervanla başından beri yürüyen Ceren Ülsever "Mücadeleye inanmak gerekiyor. Bu ruh, bu inanç, bu kararlılık bu insanlarda olduğu sürece, mücadele devam edecektir" dedi.
 
Anadolu yürüyüşçülerinin avukatı olan Ankara barosundan Yakup Durmuşoğlu ise “Yargıya başvurduk. Şimdi eylemi bitiriyoruz ama davamız devam ediyor. Bizim 24 kilometre alacağımız var, davamızda haklıyız ve kazanacağımızı biliyoruz. Polisin engellemesi yasal değil. Davayı kazandığımızda daha kalabalık olarak geleceğiz.” dedi.
 


Etiketler: insan hakları
İstihdam