02/05/2017 | Yazar: Kaos GL

Biseksüelim, işçiyim, buradayım… Alışın gitmiyorum!

Ankara 1 Mayıs’ı: Buradayız gitmiyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Biseksüelim, işçiyim, buradayım… Alışın gitmiyorum!

Ankara'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 1 Mayıs Tertip Komitesinin çağrısı ile 10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi öncesi yapılan bombalı saldırıda yaşamını yitirenler için yapılan anma ile başladı.

Anmanın ardından, DİSK, KESK, TMMOB, ASMMMO’nın Ankara Şubeleri ve ATO üyeleri ile birçok siyasi parti ve Kaos GL üyelerinin de yer aldığı Anti-Homofobi ve Transfobi İnsiyatifi Ankara Dikimevi Kavşağında toplanarak Kolej Meydanı'na yürüdü. 1 Mayıs katılımcıları bu yıl alanda, OHAL ve KHK’nın yaşattığı hak ihlallerine, şaibeli referandum sonucuna, kıdem tazminatının gaspına, kadın cinayetlerine ve homofobi, transfobiye karşı yürüdüler.

“OHAL ve KHK” alana girmedi

Katılımın yoğun olarak yaşandığı Ankara 1 Mayıs’ında OHAL ve KHK’larla ilgili döviz, afiş ve pankartlar polis tarafından alana sokulmadı.

Ankara Üniversitesinden KHK’larla ihraç edilen akademisyenlern taşıdığı OHAL ve KHK yazılı pankart bu kelimelerin pankarttan kesilmesi ile alana sokulabildi.

Trans erkekler burada!

Anti-Homofobi ve Transfobi İnsiyatifi alanda, “biseksüelim, işçiyim, buradayım, alışın gitmiyorum”, “Emek sömürüsüne karşı trans erkekler alanda”, “teslim olmak yok, homofobi ezilecek”, “eşcinseller geliyor, özgürlüğe yürüyor”, “biz ne tek adam gördük, gül gül öldük” dövizleri taşındı.

Kolej Meydanı'ndaki kutlamalar yapılan konuşmaların ardından verilen konserle sona erdi.

Ankara’da bu yıl iki ayrı alanda 1 Mayıs kutlandı. Kolej Meydanındaki 1 Mayıs kutlamaları sürerken Türk-İş’e bağlı sendikalar Tandoğan Meydanında yürüdü.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam