24/07/2015 | Yazar: Kaos GL

Barış Bloku Ankara oluşumu bugün Mülkiyeliler Birliği’nde gerçekleşen basın açıklaması ile kurulduğunu ilan etti.

Ankara Barış Bloku oluşumu bugün Mülkiyeliler Birliği'nde gerçekleşen basın açıklaması ile kurulduğunu ilan etti.

“AKP savaş istiyor barışı biz inşa edeceğiz” sloganı ile yola çıkan Barış Bloku, Suruç’ta gerçekleşen katliam sonrası Ankara’da Barış Bloku oluşumunun gerekliliğini vurgulayarak basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasına CHP Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Murat Emir, Şenol Sarıhan ile HDP Milletvekilleri Ayhan Bilgen, Erol Dora, Yurdusev Özsökmenler de katıldı. Kaos GL Derneği'ni Buradayız Kollektifi'nden Sedat Yağcıoğlu temsil etti.

Basın açıklamasını Blok adına Nevin Kızılöz okudu. Basın açıklamasının tam metni ise şöyle:

20 Temmuz günü Türkiye tarihinin en büyük katliamlarından birini yaşadık. Üç yıldır İŞİD çetelerine karşı mücadele eden ve büyük bir zafer kazanan Kobane halkları ile dayanışmak, Kobane’nin yeniden inşası için çalışmalar yapmak isteyen SGDF üyelerinin Suruç’ta gerçekleştirdiği basın açıklamasına yönelik yapılan bombalı saldırı 32 genç arkadaşımızın yaşamını yitirmesine, onlarcasının yaralanmasına neden oldu. Katliamın sorumlusunun AKP hükümeti ve AKP’nin savaş ve Ortadoğu politikaları olduğunu biliyoruz. Tırlarla gönderilen silahlar, gençlerimize bomba olarak dönerken, barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesini yükseltmek görevi ile karşı karşıya olduğumuzun bilincindeyiz. Suruç’ta yaşamını yitiren bütün arkadaşlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Ailelerine ve bütün Türkiye halklarına başsağlığı diliyoruz. Yaralanan arkadaşlarımızın biran önce aramıza dönmelerini beklediğimizi ifade etmek istiyoruz. Suruç katliamının peşini bırakmayacağımızı, her türlü bağlantısı ile açığa çıkarılması için elimizden gelen ne varsa hepsini yapacağımızı ilan ediyoruz. 

Emperyalizmin tetikçisi AKP Hükümeti Suriye'deki savaşa birinci dereceden müdahil olmak için şimdiye dek elinden geleni yapmış, IŞİD'in ve cihatçı çetelerin büyüyüp palazlanmasında doğrudan ve dolaylı rol oynamıştır. Halklar arasında milliyetçiliği, şovenizmi ve mezhepçiliği kışkırtarak, Rojava'daki demokratik inşayı engelleme ve Suriye'ye müdahale etme hesapları yapmaya girişmiştir.

Ülkenin içinde ve Ortadoğu’da IŞİD eliyle savaşı kışkırtanlar, Reyhanlı’da, Diyarbakır’da ve Suruç’da patlattıkları bombalar ile halklarımızı katletmişlerdir. Koalisyon güçleri adıyla geliştirilen savaş politikaları (adı altında) her geçen gün Türkiye, Ortadoğu ve dünya halklarını daha beter bir karanlığın içine çekmekte, bölgede ve ülkede barışın imkânlarını büyük ölçüde daralmaktadırlar.

Seçim yenilgisini içine sindiremeyen AKP halkların yükselen mücadelesini engellemek, eşitlik, özgürlük, adalet taleplerini bastırmak için katliamlar yapıyor. Ancak bu savaşa son vermek ve barışı inşa etmek bizlerin ellerinde. AKP iktidarının savaş ve Ortadoğu politikalarıyla  uzun bir süredir bölgenin  kadim halklarını ve kültürlerini yıkıma uğratan, milyonlarca insanı yerinden yurdundan eden  bu kirli savaşı  sınırlarımız içine taşıyacak karanlık maceralara hazırlananlar karşısında, siyasi partiler, siyasi kurum ve kuruluşlar, sendikalar, sivil inisiyatifler, platformlar emek ve meslek örgütleri, kadın örgütleri ve demokratik kitle örgütleri olarak İstanbul’da geçtiğimiz haftalarda oluşturulmuş olan Barış Bloku’na biz de Ankara’dan ses veriyoruz. Ankara Barış Blokunu oluşturduğumuzu ilan ediyoruz.

Ülkeyi bir savaşa sürüklemeye çalışan kışkırtıcıların karşısına dikilmek, ülkenin içinde ve Ortadoğu'da barışı savunmak amacıyla Ankara Barış Blokunu kuruyoruz. Girişimimiz, ülke içinde barıştan yana geniş halk kitlelerini harekete geçirmeyi, uluslararası alanda örgütlenmiş sivil barış inisiyatifleriyle iş birliği yaparak bölgeyi bu ölüm çemberinden çıkartmak için çaba göstermeyi amaçlamaktadır. Bu amacı paylaşan her kurumu, kuruluşu ve kişileri girişimimize omuz vermeye ve barış mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz.

Daha sonra söz alan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen de çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destekleriyle kurulan Ankara Barış Bloku'na her türlü desteği vereceklerini dile getirerek, barış adına başarılı çalışmalarda bulunulmasını temenni etti.

Barış Blokunu oluşturan örgütler ise şöyle: Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, KESK Ankara Dönem Sözcülüğü, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği, Ankara Tabip Odası, Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şubesi, Özgürlükçü Hukukçular Derneği Ankara Şubesi, Halkevleri, Kaos GL Derneği, Pembe Hayat LGBTT Derneği, Gündem Çocuk Derneği, İnsan Hakları Derneği, ODTÜ Mezunlar Derneği, Divriği Kültür Derneği, Buradayız Kollektifi, Beleştepe Taraftar Kollektifi, Gençlerbirliği Karakızıl, Fenerbahçe Taşra, Galatasaray Tek Yumruk, Ankara Kadın Platformu, Kadın Özgürlük Meclisi, Sosyalist Feminist Kollektif, Ankara Feminist Kollektif, Kızkardeşim Kadın Dayanışma Derneği, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Öteki Bisiklet, 100. Yıl İnisiyatifi, 78’liler Girişimi, Devrimci 78’liler Federasyonu, Arap Alevi Gençlik Meclisleri, Alevi Kültür Dernekleri, Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Hacı Bektaş Kültür Derneği ve Cemevi, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu,  Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi, Ankara Demokratik Alevi Derneği, HDK, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi,  Emek Partisi, Emekçi Hareket Partisi, ESP, HDP, ÖDP, SDP, SYKP, YSGP, Sürekli Devrim Hareketi, Kaldıraç, Partizan, Çayyolu Semt Meclisi, Solfasol          


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam