18/03/2024 | Yazar: Hayriye Kara

Eğitimde; intersekslerin maruz bırakıldığı tıbbi müdahaleler, LGBTİ+ temel kavramları, avukat-müvekkil ilişkisi konuları ele alındı.

Ankara Barosu LGBTİ+ Hakları Merkezi’nin, merkez üyelerine yönelik iç eğitimi gerçekleşti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eğitim, 16 Mart 2024 tarihinde Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde (ABEM) gerçekleştirildi.

Etkinlik, İnter Dayanışma’dan Belgin Günay’ın sunumuyla başladı. Günay ilk olarak cinsiyet özellikleri ile interseks durumu açıklayarak başladı. Sonrasında hayati olmayan ve ikili cinsiyet normlarına uydurmak için intersekslerin maruz bırakıldıkları tıbbi müdahaleler ile genital sakatlamalara değinen Günay, intersekslerin sosyal hayatta, istihdamda karşılaştıkları ihlaller ile hak arama özgürlükleri ve adalete erişim konusunda önlerine çıkan engelleri aktardı.

İkinci oturumda Remzi Altunpolat, LGBTİ+ temel kavramları anlattı. LGBTİ+ hak mücadelesinin tarihini aktaran Altunpolat, LGBTİ+’ların maruz bırakıldıkları ihlallerin; hak mücadelesini, tanımlamaları ve kavramları nasıl şekillendirdiğini anlattı.

Son oturumda Kaos GL’den Defne Güzel avukat-müvekkil ilişkisinde dikkat edilmesi gereken hususları aktardı. Güzel, LGBTİ+ müvekkillerin sıkça maruz bırakıldığı ayrımcı uygulamaları, hak ihlallerini ve LGBTİ+’ların adalete erişiminin önündeki engelleri açıkladı.

Ardından Kaos GL’den Avukat Hayriye Kara, avukatların özellikle uygulamada nelere dikkat etmesi gerektiğini örnekler üzerinden aktardı.


Etiketler: insan hakları
İstihdam