22/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Ankara Barosu “Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılık, Şiddet, Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Politika Belgesi”ni yayınladı.

Ankara Barosu’ndan Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılık, Şiddet, Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Politika Belgesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Barosu, bu 8 Mart’ta Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılık, Şiddet, Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Politika Belgesi’ni yayınladı.

Giriş bölümünde “Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırıldığı, adalet mekanizmalarının cinsiyetçi, damgalayıcı, homofobik, transfobik söylem ve eylemlerden arındırıldığı, cinsel taciz ve saldırılara karşı hiçbir tavizin verilmediği bir çalışma hayatının gerçekleştirilmesi için” oluşturulduğu belirtilen belge “Amaç ve Hedefler”, “Kapsam”, “Dayanak” ve “Tanımlar” olmak üzere dört bölümden oluşuyor. Belgenin “Sonuç” bölümünde ise Baro’nun Cinsel Taciz ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek ve Dayanışma Birimi ile etkin bir önleme, destek ve güçlendirme mekanizması işletmek konusunda hazır olduğu duyuruluyor.

Belge; ayrımcılık ve şiddet biçimlerinden bütünüyle arındırılmış bir baro ortamı yaratmaya yönelik ilkeleri belirleyerek önleme, destek ve güçlendirme; başvuru sahibinin talebi halinde etkin soruşturma ve yaptırım mekanizmalarını oluşturacak sürece hâkim olması gereken politikayı ortaya koymayı amaçlıyor.

Yaş, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği/ifadesi, cinsiyet karakteristiği, medeni durum, dil, din, ırk, mezhep, ekonomik kazanç, mesleki kıdem ile zaman ve mekân ayrımı gözetilmeksizin toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılığa, şiddete, cinsel tacize ve/veya saldırıya maruz bırakıldığını ya da maruz bırakılma tehlikesi altında olduğunu beyan eden Ankara Barosu üyesi olan avukatları, stajyer avukatları ve baro çalışanlarını kapsıyor. Ankara Barosu avukatları, stajyer avukatları ve  baro çalışanlarının hiçbir ayrım gözetilmeksizin belgenin bileşeni olduğu belirtiliyor.

Belgeyi ayrıntılı olarak buradan inceleyebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları
İstihdam