06/03/2022 | Yazar: Kaos GL

“Kadınlara, çocuklara, LGBTİ+lara reva görülen bu sefalet düzenini kabul etmediğimiz için buradayız. Tencereler boş ama yalanlara karnımız tok!

Ankara’da 8 Mart mitingi: Dünyayı yerinden oynatacağız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraflar: Burçin Kalkın Kızıldaş / Kaos GL

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Ankara’da kadınlar Anıtpark’ta bir araya geldi. Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla düzenlenen mitingte kadınlar ve LGBTİ+’lar, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" diye haykırdı.

ankara-da-8-mart-mitingi-dunyayi-yerinden-oynatacagiz-1

Platform adına basın açıklamasını Nazan Karacabey okudu. Karacabey, Mersin Tarsus Sebze Meyve Hali, Oppo, Alpin Çorap, Darinda Çorap, Farplas ve Migros Depo direnişlerini hatırlatarak, “Hem emeğimiz hakkı hem de eşit işe eşit ücret talepleriyle her yerdeyiz, bugün buradayız” dedi.

ankara-da-8-mart-mitingi-dunyayi-yerinden-oynatacagiz-2

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Krizin içinde biriken öfkeyi kadınların, LGBTİ+'ların üstüne yönlendirmeye çalışan bu erkek ittifak Diyanet, tarikatlar, kutsallık diye dayatılan normlarla bir bütün olarak hayatlarımızın üzerinde tepinmeye çalışırken biz harekete geçiyoruz, erkek egemen sistemi alaşağı etmeye geliyoruz! Kürt kadınlar başta olmak üzere, omuz omuza mücadele ettiğimiz birçok yol arkadaşımız hapishanelerde çıplak aramaya ve her türlü işkenceye maruz bırakılıyor. Aysel Tuğluk gibi, hapishanelerde tutulan çok sayıda arkadaşımızın sağlığı hapishanede kalmaya uygun olmadığı halde tahliye edilmiyor, hasta kadın tutsakların sağlığa erişim hakkı engelleniyor. Savaşa karşı barışı savunmak için buradayız!

ankara-da-8-mart-mitingi-dunyayi-yerinden-oynatacagiz-3

“Kadınlara, çocuklara, LGBTİ+lara reva görülen bu sefalet düzenini kabul etmediğimiz için buradayız. Tencereler boş ama yalanlara karnımız tok!

ankara-da-8-mart-mitingi-dunyayi-yerinden-oynatacagiz-4

“Birbirimizi savunduğumuz, direniş dolu bir yılın ardından kaybettiğimiz tüm kadınlara, LGBTİ+lara, hapishanelerdeki tüm tutsaklara; sokakta, evde, işte, okulda, tacize, tecavüze, erkek şiddetine karşı yaşamak için mücadele veren tüm kadınlara 8 Mart alanından bir kez daha söz veriyoruz: Susmayacağız, korkmayacağız, dünyayı yerinden oynatacağız!”


Etiketler: insan hakları, kadın
nefret