07/08/2023 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat: “Derin S. kendi evinde daha önceden de tanıdığı eski sevgilisi tarafında sırtına aldığı dört bıçak darbesiyle öldürüldü. Derin'in katili tutuklanarak cezaevine gönderildi.”

Ankara’da kadın cinayeti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eski sevgilisi, Ankara’da yaşayan genç trans kadın Derin S.’yi 6 Ağustos’u 7 Ağustos’a bağlayan gece öldürdü.

Derin S.’nin evinde gerçekleşen cinayeti haber alan Pembe Hayat Derneği harekete geçti. Pembe Hayat Derneği hukuki danışmanı, Avukat Evrim Demirtaş, Cinayet Şube’ye ulaşarak olayın detaylarını öğrenmek için bilgi talep etti. Ancak, Cinayet Şube, cinayete dair bilgi paylaşmayı reddetti; yalnızca Derin’in cinayetini teyit etti. Olayın detaylarına dair herhangi bir bilgi veremeyeceklerini söyledi.

Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan işlem sonrasında, ailesi kimlik tespitinde bulunarak Derin S.'nin cenazesini teslim aldı. Cenaze bugün Kırıkkale’de defnedilecek.

Pembe Hayat’ın yaşananların ardından ilk açıklaması şöyle:

“Derin S. kendi evinde daha önceden de tanıdığı eski sevgilisi tarafında sırtına aldığı dört bıçak darbesiyle öldürüldü. Derin'in katili tutuklanarak cezaevine gönderildi. Pembe Hayat avukatı ve genel koordinatörü adli tıpta ailenin yanındaydı. Pembe Hayat, bundan sonra da sürecin takipçisi olacak.”


Etiketler: insan hakları, kadın, dava
İstihdam