06/06/2023 | Yazar: Kaos GL

“Onarım terapisi” işkencesini beyaz perdeye taşıyan “Kimse Gitmezdi” belgeseli, 17 Mayıs’ın Onur Ayı hafıza etkinlikleri kapsamında Ankaralı seyirciyle buluşacak.

Ankara’da Onur Ayı: Şehre bir film geliyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs Derneği, Onur Ayı’nı Ankara’da hafıza etkinlikleriyle karşılıyor. Haftasonu yapılacak etkinliklerde LGBTİ+ hareketinin hafızası ile güncel direniş pratikleri arasında köprü kurulacak.

Hafıza etkinlikleri kapsamında, Aramızda Derneği ile birlikte 10 Haziran Cumartesi günü saat 17:30’da “Kimse Gitmezdi” film gösterimi de var. Yönetmen Tuğba Baykal’ın “onarım terapisinin” yıkıcı etkilerini anlattığı filmi “Kimse Gitmezdi”, bir kez daha Ankaralı seyirciyle buluşacak.

Belgeselin üzerine Yasemin Özgün’ün moderatörlüğünde, psikolog Alp Kemaloğlu, filmin oyuncusu Yıldız Tar ve filmin yönetmeni Tuğba Baykal söyleşi yapılacak.

11. Pembe Hayat Kuirfest’in açılış filmlerinden olan “Kimse Gitmezdi”, İşçi Filmleri Festivali kapsamında da seyirciyle buluşmuştu.

Belgesel Gösterimi: Kimse Gitmezdi

Lubunyaların hafızasında ne yazık ki negatif deneyimler oldukça fazla. “Kimse Gitmezdi”, Türkiye’de LGBTİ+’ların maruz kaldıkları onarım terapisi yöntemleri ve LGBTİ+’ların bu yöntemlerdeki deneyimlerine yer veren bir belgesel. Bu konudaki deneyimlere ve hafızaya ses olmak için belgeseli izliyor ve üzerine söyleşi gerçekleştiriyoruz.

Belgeselin üzerine Yasemin Özgün’ün moderatörlüğünde, psikolog Alp Kemaloğlu, filmin oyuncusu Yıldız Tar ve filmin yönetmeni Tuğba Baykal ile söyleşiyoruz.

Aramızda Derneği ile birlikte 10 Haziran Cumartesi günü saat 17:30’da gerçekleştireceğimiz bu etkinliğe katılım 80 kişi ile sınırlıdır!

Kaydolmak için tıklayın!

Son kayıt tarihi: 08.06.2023 / 17:00

Kimse Gitmezdi hakkında

Yapımcı: Tuğba Baykal, Merve Escobedo

Yönetmen: Tuğba Baykal

Kurgu: Gökçe İnce (KUDA)

Kimse Gitmezdi, Türkiye'de LGBTİ+ları "düzeltmeye" yönelik bedensel müdahalelere varan psikiyatrik ve psikolojik "tedavilere" ve yöntemlere maruz kalmış LGBTİ+’ların deneyimlerine yer veriyor. Uzun yıllar kendiyle kavga ettikten sonra ailesinin yönlendirmesi ile bu terapilere başlayan ve bir gün “düzeleceğine” inanan Murat da hikâyesini belgesel için anlatıyor.


Etiketler: kültür sanat, sağlık, tarihimizden
İstihdam