01/05/2023 | Yazar: Kaos GL

Ankara’daki LGBTİ+ örgütleri, 1 Mayıs için kriz masası kurdu: Alanda yaşanabilecek herhangi bir sorun veya gözaltı durumunda 0537 46188 08 numaralı telefondan LGBTİ+ örgütlerine ulaşabilirsiniz.

Ankara’daki LGBTİ+ örgütlerinden çağrı: Madilik varsa, ara bizi lubunya! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara’da geçtiğimiz yıllarda polisin LGBTİ+ hareketinin sembollerine, gökkuşağı ve trans bayraklarına alanda yer vermemesi üzerine şehirdeki LGBTİ+ örgütleri acil durum masası kurdu.

Alanda yaşanabilecek herhangi bir sorun veya gözaltı durumunda LGBTİ+’lar 0537 46188 08 numaralı telefondan LGBTİ+ örgütlerine ulaşabilir.

Çağrının tamamı şöyle:

Gözaltına alınır, ya da birilerinin gözaltına alınmasına tanık olursan; gözaltına alınan kişilerin adlarını öğren, Kriz Masası numaralarını ara, tanık olduklarını adres tarifleyerek aktarmaya çalış. Hukuki destek için avukatlarımız sahada olacak.

Eğer fiziksel bir saldırıya maruz kalırsan; en yakın devlet hastanesinde, yüzünün ve darp edilen vücut bölgesinin fotoğrafı, varsa olaya tanık olan kişilerin ismi, iletişim bilgisi, olay anının videosu, darp olayına tanık olan kişilerinin de imzasıyla olayı anlatıp darp izlerini betimlediğin, tarih ve saat bilgisi ile yazdığın tutanak (örneğin bacağımda madeni para büyüklüğünde morluk) evraklarıyla şikâyetçi olabilirsin.

Ankara’da 1 Mayıs alanında madilik mi var? Lubunya ara bizi!

0537 46188 08


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam