01/03/2023 | Yazar: Kaos GL

Ankara Deprem Dayanışma Platformu’nun TBMM’de CHP ve HDP ziyaretlerine, Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması da eşlik etti, LGBTİ+ depremzedelere ayrımcılığı anlattı.

Ankara Deprem Dayanışma Platformu Meclis’e gitti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Deprem Dayanışma Platformu, Ankara’ya gelen depremzedelerin barınma, istihdam, gıdaya erişim, sağlık gibi sorunlarını konuşmak üzere 28 Şubat'ta TBMM’ye gitti. Platforma, Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması da eşlik etti.

Platformu Meclis’te Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adına Grup Başkanvekili Özgür Özel karşıladı. Platform yetkilileri Özel’e özellikle barınma alanındaki sorunları aktardı. Bu konuda hem Meclis’te hem de yerel yönetimler düzeyinde çalışmaların önemli olduğunu vurguladı.

Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması adına Yıldız Tar ise görüşmede LGBTİ+, mülteci ve Roman gruplara ayrımcılığı anlattı. LGBTİ+ depremzedelere ayrımcılığa karşı siyasi partilerin çalışması gerektiğini vurguladı.

Platformun ikinci ziyareti ise Halkların Demokratik Partisi’neydi. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun karşıladığı heyet, platformun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Heyet, depremzedelerin sorunlarını ve bu sorunun çözümünde siyasetin atacağı adımların öneminden bahsetti.

Tar, Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması’nın çalışmalarını da aktararak özellikle toplumsal cinsiyet temelli şiddet ve cinsel şiddetin afet dönemlerinde arttığına dikkat çekti. HDP’nin LGBTİ+ depremzedelere ayrımcılığa karşı mücadelede öncü rol oynaması gerektiğini vurguladı.

Heyet Meclis’in ardından CHP Ankara İl Başkanlığı’nı da ziyaret etti ve İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ile görüştü.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, siyaset
İstihdam