08/03/2021 | Yazar: Aslı Alpar

“Trans hakları insan haklarıdır” yazan dövizde gökkuşağı renkleri bulunması gerekçesiyle polisler tarafından Ankara Feminist Gece Yürüyüşü’ne alınmadı.

Ankara Feminist Gece Yürüyüşü’nde polis “Trans hakları insan haklarıdır” yazan dövize el koydu! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bugün, saat 18:00’da Ankara Sakarya Caddesi’nde gerçekleşen Feminist Gece Yürüyüşü’nde polis “Trans hakları insan haklarıdır” yazan dövize el koydu! Polislerin el koyduğu ve alana sokmadığı döviz için arama noktasında bulunan avukatlar tutanak hazırladı.

Tutanakta imzası olan avukatlardan Evrim Demirtaş olayı kaosGL.org’a şöyle anlattı: “Benim de aralarında olduğum Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şubesi Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Komisyonu’ndan arkadaşlarla aynı dövizle sabah eylemine de katılmıştık. Ancak gece yürüyüşü için Sakarya Caddesi’ndeki arama noktasına geldiğimizde kadın polisler dövizlerimize bakmak istedi. Epey bir süre ısrarcı olduk çünkü dövizde küçükcük bir yerde gökkuşağı renkleri vardı ve üzerinde sadece ‘trans hakları insan haklarıdır’ yazıyordu. Polislere dövizde hiçbir suç unsuru olmadığını söyledik. Ancak ikna olmadılar. Bunun üzerine tutanak tutmak istedik, dövize el koyuldu.”

Ankara Feminist Gece Yürüyüşü’nün tüm ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, kadın
İstihdam