29/08/2013 | Yazar: Kaos GL

Ankara İskitler’deki linç girişimi sırasında ağır yaralanan ve gözünü kaybetme tehlikesi yaşayan E.G., olayı Pembe Hayat LGBT Dayanışma Derneği’ne anlattı.

Ankara İskitler’de Linç Çetesi Tehlikesi Sürüyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Pembehayat.org, Ankara İskitler’de translara yönelik linç girişiminin ayrıntılarını ortaya çıkardı. Linç girişimi sırasında ağır yaralanan ve gözünü kaybetme tehlikesi yaşayan E.G., olayı Pembe Hayat LGBT Dayanışma Derneği’ne anlattı.
 
E.G. 18 Ağustos’ta Ankara İskitler’de caddeye çıktığında tanımadığı yirmi beş otuz kişilik bir grubun caddedeki translara saldırmaya başladığını paylaştı. Trans arkadaşlarının sopalar ve sallamalarla yaralandıklarını, arabalarının parçalandığını gördüğünü söyleyen E.G. kaçmaya çalışırken grubun saldırısına uğradığını ifade etti.
 
Saldırı sonrası baygınlık geçiren E.G., sağlık durumunun ağırlığı karşısında Yıldırım Beyazıt Devlet Hastanesi’nden Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi’ne sevk edildi. Polise ifade veren E.G., olay sonrası sokağa çıkmaya korktuğunu belirtiyor.
 
Transların Yaşam Hakkı Tehlikede 
Görgü tanıkları, olayın 06 AR 320 plakalı Şahin marka beyaz bir araç içindeki dört kişi tarafından organize edildiğini ifade ediyorlar. Polis ise plakanın 97 model siyah bir Mercedes Benz’e ait olduğunu ve sahte olduğunu söylüyor.
 
Avukat Ahmet Toköz, mağdurların ve tanıkların ifadelerinin Anafartalar Polis Merkezi ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından alınmamasının bir insan hakları ihlali olduğunu belirtiyor. Toköz ayrıca araçların izinin Mobese kameraları üzerinden sürülmemesinin transların yaşam hakkını tehlikeye düşürdüğünü ekliyor.  

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam