01/03/2023 | Yazar: Kaos GL

Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması, Halkevleri Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk’ün ağırladığı heyet dayanışma çağrısı yaptı.

Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması Halkevleri’ni ziyaret etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara’ya gelen LGBTİ+ depremzedelerle ve bölgede kalan LGBTİ+’larla dayanışmak için çalışan Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması, siyasi parti ve sivil toplum örgütü ziyaretlerine devam ediyor.

Dayanışma, bu amaçla Halkevleri Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Genel Başkan Nebiye Merttürk ve Halkevleri üyeleri Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması’ndan Anjelik Kelavgil ve Yıldız Tar’ı ağırladı.

Toplantıda Kelavgil ve Tar, deprem bölgesinden gelen LGBTİ+’ların en acil ihtiyaçlarının barınma ve istihdam olduğunu vurguladı. Deprem bölgesinde ise LGBTİ+’lara ayrımcılığın derinleştiğini, erzak ve kıyafet yardımlarına ayrımcılık sebebiyle erişemediklerini, toplu barınma alanlarında şiddet korkusu nedeniyle bulunamadıklarını aktardı.

Merttürk ise, Antakya Sevgi Parkı’ndaki Kadın Savunması’nın çalışmalarından bahsetti. LGBTİ+’ların eşitliği için hem deprem bölgelerinde hem de Ankara’da dayanışmayı sürdüreceklerini belirtti.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, çalışma hayatı, barınma, siyaset
İstihdam