01/03/2023 | Yazar: Kaos GL

Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile Ankara İl Eş Başkanları Pakize Sinemillioğlu ve Vezir Parlak’ı parti bürolarında ziyaret etti. Dayanışma, LGBTİ+ depremzedelere ayrımcılığı anlatıp, dayanışma çağrısı yaptı.

Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması, HDP Ankara İl Örgütü’nü ziyaret etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara’ya gelen LGBTİ+ depremzedelerle ve bölgede kalan LGBTİ+’larla dayanışmak için çalışan Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması, siyasi parti ve sivil toplum örgütü ziyaretlerine başladı.

Dayanışma, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü’nü ziyaret ederek, LGBTİ+ depremzedelerin yaşadığı ayrımcılığı anlattı. Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması adına Atilla Dirim ve Yıldız Tar’ı; HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP Ankara Eşbaşkanları Pakize Sinemillioğlu ve Vezir Parlak ile il yönetiminden Bahadır Demircan karşıladı.

Toplantıda Dirim ve Tar, deprem bölgesinden gelen LGBTİ+’ların en acil ihtiyaçlarının barınma ve istihdam olduğunu vurguladı. Deprem bölgesinde ise LGBTİ+’lara ayrımcılığın derinleştiğini, erzak ve kıyafet yardımlarına ayrımcılık sebebiyle erişemediklerini, toplu barınma alanlarında şiddet korkusu nedeniyle bulunamadıklarını aktardı.

Kerestecioğlu, bölgeye ziyaretlerini de aktararak; ayrımcılığa karşı hem parlamentoda hem de diğer alanlarda mücadele edeceklerini belirtti. Ankara il örgütü yöneticileri ise, depremin ardından dayanışma faaliyetlerinde LGBTİ+’lara ayrımcılığa karşı eşitliği sağlamak için adımlar atacaklarını söyledi.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, çalışma hayatı, barınma, siyaset
İstihdam