10/03/2023 | Yazar: Kaos GL

Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması ve aralarında Eş Genel Başkan Şükran Kablan Yeşil’in de olduğu KESK heyeti bir araya geldi.

Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması, KESK’i ziyaret etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara’ya gelen LGBTİ+ depremzedelerle ve bölgede kalan LGBTİ+’larla dayanışmak için çalışan Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması, siyasi parti ve sivil toplum örgütü ziyaretlerine devam ediyor.

Dayanışma, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nu ziyaret etti. KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil ve konfederasyon üyesi sendika yöneticilerinin karşıladığı Dayanışma heyeti deprem bölgesinden gelen LGBTİ+’ların en acil ihtiyaçlarının barınma ve istihdam olduğunu vurguladı.

Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması adına Seçin Tuncel ve Yıldız Tar’ın katıldığı toplantıda LGBTİ+’lara ayrımcılığın derinleştiği, erzak ve kıyafet yardımlarına ayrımcılık sebebiyle erişemedikleri, toplu barınma alanlarında şiddet korkusu nedeniyle bulunamadıkları aktarıldı.

KESK heyeti, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da LGBTİ+’ların eşitliği için çalışacaklarını, hem bölgedeki LGBTİ+’larla hem de Ankara’ya gelen LGBTİ+ depremzedelerle dayanışmaya devam edeceklerini belirtti.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, çalışma hayatı, barınma, siyaset
İstihdam