01/03/2023 | Yazar: Kaos GL

Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması, Türkiye İşçi Partisi’ni ziyaret etti. PM Üyesi Erkan Yıldız, Ankara İl Başkanı Tuncay Çelen ve TİP LGBTİ+ Komisyonu’nun ağırladığı heyet dayanışma çağrısı yaptı.

Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması, TİP’i ziyaret etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara’ya gelen LGBTİ+ depremzedelerle ve bölgede kalan LGBTİ+’larla dayanışmak için çalışan Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması, siyasi parti ve sivil toplum örgütü ziyaretlerine devam ediyor.

Dayanışma, bu amaçla Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Parti Meclisi Üyesi Erkan Yıldız, Ankara İl Başkanı Tuncay Çeken ve LGBTİ+ komisyonu üyeleri, Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması’ndan Anjelik Kelavgil ve Yıldız Tar’ı ağırladı.

Toplantıda Kelavgil ve Tar, deprem bölgesinden gelen LGBTİ+’ların en acil ihtiyaçlarının barınma ve istihdam olduğunu vurguladı. Deprem bölgesinde ise LGBTİ+’lara ayrımcılığın derinleştiğini, erzak ve kıyafet yardımlarına ayrımcılık sebebiyle erişemediklerini, toplu barınma alanlarında şiddet korkusu nedeniyle bulunamadıklarını aktardı.

Erkan Yıldız ise, deprem bölgesindeki çalışmalarını ve bu çalışmalarda LGBTİ+’ların eşitliği için attıkları adımları anlattı.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, çalışma hayatı, barınma, siyaset
İstihdam