20/03/2023 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Medya Okulu’nun Ankara etabı 25 Mart’ta yapılacak. Yüz yüze yapılacak atölyelere başvuru için son tarih 24 Mart.

Ankara Medya Okulu kapılarını açıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ hakları alanında haber yazmak istiyor, ama nereden başlayacağınızı bilemiyor musunuz? Çok güzel röportaj fikirleriniz var ama kimle, nasıl konuşacağınızdan emin değil misiniz? Gittiğiniz, takip ettiğiniz etkinlikleri yazmak istiyor ama bir türlü başlayamıyor musunuz? Bütün bu dertlerinizin çözümü Kaos GL Medya Okulu’nda!

Kaos GL Derneği’nin her yıl internet gazetesi KaosGL.org gönüllü muhabir ve yazar ağını güçlendirmek, LGBTİ+’ları kendi hikayelerini yazmaya teşvik etmek, hak temelli haberciliği yaygınlaştırmak için düzenlediği LGBTİ+ Medya Okulu’nun Ankara etabına başvurular başladı.

25 Mart Cumartesi günü saat 11.00-18.00 arasında yapılacak atölyelerde haberciliğin temel ilkeleri, röportaj teknikleri ve LGBTİ+ hak haberciliğinin esasları aktarılacak. Medya Okulu’nu başarıyla tamamlayan katılımcılar, KaosGL.org’ta yayınlanmak üzere haber önerilerini sunacak.

Katılımcı sayısının sınırlı olduğu okula başvurular için son tarih ise 24 Mart Cuma. Yüz yüze yapılacak atölyelere katılanların en az bir haber yazması bekleniyor. Etkinliğin adresi katılımcılara e-posta ile bildirilecek.

Atölyelere sadece Ankara’dan katılımcılar kabul edilecek.

Başvurmak için tıklayın.

Program akışı

11.00-11.30: Tanışma

11.30-12.30: Haber nedir?

12.30-12.45: Ara

12.45-14.00: 5N1K Temel Haber Yazım Atölyesi

14.00-14.15: Ara

14.15-15.30: Söyleşi ve röportaj teknikleri

15.30-15.45: Ara

15.45-17.00: LGBTİ+ hak haberciliği

17.00-17.15: Ara

17.15-18.00: Haber önerilerinin değerlendirilmesi

Medya Okulu nedir?

Kaos GL Derneği’nin düzenlediği Medya Okulu, yazınsal çeşitli tematik alanlarda planlanmış atölyeler programıdır. Katılımcıların interaktif olarak dahil oldukları atölyelerde yazma istencinden üretimin yayınlanmasına sürecin inşasını ve etiğini tartışırlar. Haber yazma teknikleri, yaratıcı yazarlık ve video aktivizmi programın ana başlıklarıdır.

Medya Okulu neyi amaçlar?

Medya Okulu programı, kaosGL.org gönüllü muhabir ve yazarlarını bir araya getirerek LGBTİ+ kişileri yazmaya teşvik etmeyi ve ayrımcılık karşıtı medyayı çoğaltmayı hedefler. Haberini üretiminden yaratıcı yazarlığın çeşitlendirilmesine farklı alanlarda kümülatif gerçekleşen atölyelerde “herkesin yazabileceği” fikri hakimdir.

Medya Okulu nerede oluyor?

Medya Okulu programı her yıl Kaos GL Derneği tarafından çeşitli şehirler seçilerek, seçilen yerelden katılıma açık organizasyonlarla gerçekleşir.

Medya Okulu’na kimler katılabilir?

LGBTİ+ kişiler, aktivistler, yazarlar, muhabirler, çizerler ve fotoğrafçılar Medya Okulu programına katılabilir.  

Medya Okulu’na katılmanın koşulları var mı?

Yaşadığı şehirde LGBTİ+ gündemini ve etkinlikleri takip etmek, haberlerini kaosGL.org’a yazmak için gönüllü olmak okula katılmak için yeterli. Medya Okulu'na katılan kişilerden KaosGL.org'a ayda en az 3 içerik üretmelerini bekliyoruz. Daha fazla yazar, çizersiniz ona da hayır demeyiz.

Programın tamamına katılamıyorum, başvurum kabul edilir mi?

Atölyeler birbirinin devamlılığını sağladığı için programın tamamına katılabilecek başvurulara öncelik tanınır.

Medya Okulu’na daha önce katılmış biri yeniden başvurabilir mi?

Elbette başvurabilir ancak ilk defa başvuran kişilere öncelik tanınır.

Medya Okulu’na katıldıktan sonra ne olur?

Programa katılmış kişiler daha sonra Kaos GL Gönüllü Muhabir Ağı’na dahil olarak bir çalışma takvimi çıkartır. Medya ve İletişim programıyla birlikte spesifik alanlarda (örneğin: Dava İzleme, Sözlü Tarih) eğitimler düzenler. Bu eğitimlerin sonucunda Muhabir Ağı’nın küçük çalışma grupları oluşur.

Medya Okulu’na katılmayan birisi kaosGL.org’da yazabilir mi?

Tabii ki yazabilir! Medya Okulu’na katılmış olmak kaosGL.org’da yazmak için bir ön koşul değil.


Etiketler: medya, medya okulu
İstihdam