28/09/2022 | Yazar: Kaos GL

Ankara Queer Sanat Programı, SANATORIUM'un Spring Call sergisinde konuk sanatçı evi programına katılımcılarından bir seçkiyi sergileyecek.

Ankara Queer Sanat, SANATORIUM’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Queer Sanat Programı, SANATORIUM'un Mart 2023'ün başında açılacak olan Spring Call sergisinde konuk sanatçı evi programına katılımcılarından bir seçkiyi küratöryel bir çalışma ile sergileyecek.

SANATORIUM'un yeni yıllık programı Spring Call: Bağımsız Sanat Oluşumlarına Davet'in ilk yılında Ankara Queer Sanat Programı'na ev sahipliği yapacak.

Bu yıl, Protocinema Kurucu Direktör ve Küratörü Mari Spirito, açılış sergisinde rehberlik etmek üzere jüri üyesi olarak görev yapıyor.

Türkiye'den ve yurtdışından görsel sanatçıları Ankara’da ağırlayan Ankara Queer Sanat Programı - Konuk Sanatçı Evi, queer siyasetin sanatsal ifadenin olanaklarıyla yeni imkanlarına odaklanıyor. Program, sanatçılara 8 haftalık hem yaşama hem çalışma alanı imkanı sağlarken aynı zamanda üretim ve araştırma süreçlerini destekler ve teşvik eder. Bu süre zarfında sanatçılar Türkiye'den sanatçı, aktivist, akademisyen ve küratörlerle birlikte çalışma olanaklarına sahip olup, farklı sanat alanlarıyla olası işbirlikleri için tanışma toplantıları gerçekleştirir.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam