08/03/2007 | Yazar: Kaos GL

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Ankara’da coşkuyla kutlandı. Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen feministler ve kadın örgütleri Ankara sokaklarında yan yana yürüdü. Kadınlar, Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerinin attıkları slogana bir ağızdan eşlik ettiler: ‘Hepimiz eşcinseliz hepimiz travestiyiz.’

Ankara sokakları kadınların yüzü oldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Ankara’da coşkuyla kutlandı. Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen feministler ve kadın örgütleri Ankara sokaklarında yan yana yürüdü. Kadınlar, Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerinin attıkları slogana bir ağızdan eşlik ettiler: ‘Hepimiz eşcinseliz hepimiz travestiyiz.’

KAOS GL - 8 Mart 2007

Uğur Yüksel

Fotoğraflar: İsmail Alacaoğlu



Ankara Kadın Platformu'nun pankartı arkasında platform katılımcısı inisiyatif/grup/dernek/vakıf/siyasi parti vb. oluşumlardan ve KESK, ATO, TMMOB, DİSK’in ortak pankartı arkasındaki kadınlar bugün (8 Mart) ‘Bedenimize, emeğimize, kimliğimize dönük her türlü saldırıya ve ayrımcılığa ‘HAYIR’ demek için’ Yüksel Caddesi’nde bir araya geldi. Ellerinde rengarenk dövizler, ağızlarında sloganlarla kadınlar Ankara’nın en güzel 8 Martlarından birini yaşattılar.

8 Mart yürüyüşünde kadın örgütlerinden sendikalı kadınlara, siyasi partilerin kadın kollarından lise ve üniversite öğrencilerine kadar bine yakın kadının sesi Ankara sokaklarında yankılandı. Yürüyüşte Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerinden kadınlar eşcinsel ve transeksüel kadınları temsil ettiler. Küresel Eylem grubu ve Ankaralı Feministler de onlara destek verdi.



Polis barikatıyla karşılaştılar

Öğle saatinde Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen kadın grupları ve örgütlerinin yürüyüşü Valilikten izin alınmadığı gerekçesiyle polis tarafından engellenmek istendi. Son anda yürümelerine izin verilen kadınlar Selanik Caddesi’nden Sakarya Caddesi’ne yoldan yürümek istediklerinde ikinci polis barikatıyla karşılaştılar. Polisin baskısıyla köprüden geçmek zorunda kalan kadınlar planlandığı gibi Abdi İpekçi Parkı’nda toplandılar. Bildirilerin okunduğu alanda kadınlar daha sonra şarkılar söyleyip halay çektiler.



Lezbiyenler vardır!

Kaos GLli Kadınlar, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde de Lezbiyenler Vardır!’ başlıklı bir bildiri dağıttılar. Bildiride şunlar yazılıydı:

‘Erkek egemen sistemin görmezden geldiği, yok saydığı lezbiyenlerin tarihi kendini yaratmaya İNADINA devam ediyor. Her zamanda ve mekanda vardık, olmaya da devam edeceğiz.

Kadınları ve erkekleri kalıplara sokmaya, köleleştirmeye, iradelerini ortadan kaldırmaya, farklı cinsel yönelimleri tedavi etmeye çalışan heteroseksist erkek egemen sistemin oyuncuları olmadık, olmayacağız. Kaderimizi kendimiz belirledik, bugünü kendimiz kuracağız.

El ele tutuştuğumuz kadınlarla evde, sokakta, okulda, işyerinde aranızdayız, yanınızdayız.

Kadın kadına aşklarımızla hayatınızın içindeyiz.

‘ne bir türkü söylenirdi
biz katılmadan,
ne bizsiz çiçek açardı ilkyaz…’
Sappho

Eşcinsellerin Kurtuluşu Heteroseksüelleri de Özgürleştirecektir!’



Geceleri de isteyecekler

Ankaralı feministler bu gece saat 23.00’te yine Yüksel Caddesi’nde toplanacak ve ‘Geceleri de Sokakları da İstiyoruz’ diyecekler.



Etiketler: insan hakları
İstihdam