04/02/2010 | Yazar: Kaos GL

Tekel işçilerine destek vermek amacıyla Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Hak İş&ccedi

Ankara TEKEL İşçileri İçin Biraradaydı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Tekel işçilerine destek vermek amacıyla Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Türkiye Kamu Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) aldığı "bir günlük çalışmama hakkını kullanma'' eylemi kararı uyarınca Ankara'da da kamu çalışanları işbaşı yapmadı. Memur-Sen, eyleme kısmen katıldı.

Kamu - Sen ve KESK'e bağlı sendikaların üye ve temsilcileri, sabah saatlerinde eylemdeki TEKEL işçilerini ziyarete geldi. Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, üç gündür açlık grevi yapan TEKEL işçilerine karanfil dağıttı.

Ankara'da düzenlenen yürüyüşe katılanların buluşma noktası Kolej'di. Gruptakiler, saat 12.00'de Ziya Gökalp Meydanı'ndan SSK İş Hanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe sendikalar, siyasi partilerin üye ve yöneticileri, dergi çevreleri ve sivil toplum kuruluşları da katıldı.

SSK İş Hanı'nın önünde, tertip komitesinden yetkililerin konuşmaları sırasında gruba, direnişteki TEKEL işçileri de katıldı. İşçiler, alkış ve sloganlarla karşılandı. Gruptakiler konuşmaların ardından TEKEL işçileriyle birlikte direniş çadırlarına yürüdü.

 
 
Metro seferlerinde aksama
Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Halkevleri üyesi bir grubun metro sisteminin çalışmasını engellediği iddiasıyla güvenlik güçlerinden yardım istedi.

Eylem kararı uyarınca, Danıştay'da çalışan Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri de iş bıraktı.

 
 
AA çalışanları bir saat iş bıraktı
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi Anadolu Ajansı çalışanları, bir saat iş bırakma eylemi yaptı.AA önünde toplanan çalışanlar adına açıklama yapan TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, Tekel işçilerinin 52 gündür yaptıkları eylemi desteklemek ve onlara katkı vermek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

 
 
Sakarya'dan Denizli'ye, Tekirdağ'dan Zonguldak'a
Sakarya'da Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve Türkiye Vagon Sanayi AŞ'de (TÜVASAŞ) çalışan işçiler, TEKEL işçileriyle dayanışma amacıyla ''çalışmama hakkını kullanma'' eylemine destek verdi.

Samsun'da, Türk-İş, KESK, DİSK, Samsun Tabip Odası ve çeşitli sivil toplum örgütleri dayanışma grevi başlattı.

Tekirdağ'da Valilik önündeki Tuğlalı Park'ta toplanan çeşitli sendikaların temsilcileri slogan atarak basın açıklaması yaptılar.

KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Amasya Şube Başkanı Cüneyt Kula, TEKEL işçilerinin yanında olduklarını söyledi.

Denizli'de TEKEL işçilerine destek amacıyla düzenlenen eylemde, polis ile izinsiz gösteri yaptıkları iddia edilen grup arasında arbede yaşandı.

Zonguldak'ta maden işçileri, Kütahya'da bor işçileri, destek için iş bıraktı.

 
 
Emeklilerden açlık grevi
Emekli-Sen üyesi bir grup, Tekel işçilerine destek amacıyla açlık grevi başlattı. Sendika Genel Başkanı Veli Beysülen, Ankara halkının ve etraftaki esnafın eyleme verdiği desteğin her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirtti.

Fotoğraflar: Aras Güngör, Seçin Varol

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam