10/05/2013 | Yazar: Kaos GL

Tıp Öğrencilerinin 17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün’de düzenlediği etkinlikte Dr. Umut Altunöz ‘Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği’ konusunu ele alacak

Ankara Tıp’ta 17 Mayıs Homofobi Karşıtı Gün Etinliği Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün’de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri de etkinlik düzenleyecek
 
Tıp Öğrencilerinin 17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün’de MEDSSA/TurkMSIC- SCORA’nın katkılarıyla düzenlediği etkinlikte “Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği: Ne biliyoruz, ne kadar doğru biliyoruz?” konusu ele alınacak.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Sarı Salon’da saat 16:30’da başlayacak etkinlik, Dr. Umut Altunöz’ün katılımıyla gerçekleşecek.
 
17 Mayıs Cuma günü gerçekleşecek etkinlikte Dr. Altunöz, yaptığı çalışmaları paylaşacak ve “tabu olarak görülen bu konu hakkında bilinmeyenleri” anlatacak. 
 
“Sevgiye sahip çıkın!”
“Sevgi insanlıktır ve nerede sevgi varsa orada mutluluk vardır. Sevgiye sahip çıkın!” başlıklı etkinlik çağrısı şöyle: “Cinsel yönelim veya cinsiyet kimliği temelinde yatan ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına yönelik tedbirlerin alınmaması ve etkin korumanın sağlanmaması LGBT bireyleri ayrımcılık başta olmak üzere, bütün ihlallere ve nefret suçlarına karşı korunmasız bırakmaktadır.”

Hafta boyunca açık olacak stantta bilgilendirme yapılacak. Broşür ve stickerların dağıtılacağı stantta “Sık Sorulan Sorular” ile “Ne Hastalık, Ne Suç, Ne Günah! LGBT Hakları İnsan Haklarıdır” başlıklı Kaos GL yayınları da olacak.
DR. UMUT ALTUNÖZ
2006 yılında Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2008’den bu yana Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır. Başlıca ilgi alanları Yaşlılık Psikiyatrisi, Anksiyete Bozuklukları ve Bilişsel Davranışçı Psikoterapilerdir. Cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve homofobi ile ilişkili konularla öğrencilik yıllarından beri ilgilenmekte ve çalışmalar yapmaktadır. 2011’den bu yana Türkiye Psikiyatri Derneği Ankara Şubesi Yönetim Kurulu’nda Bilimsel Toplantılar Sekreterliği görevini sürdürmektedir.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam