29/04/2014 | Yazar: Kaos GL

‘Sosyal Hizmet Öğrencilerinin Homofobik Tutumların Belirlenmesi ve Homofobik Algılarının Azaltılması’ deneysel çalışmaya Kaos GL katkıda bulundu

Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünde Homofobi Konuşuldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Sosyal Hizmet Öğrencilerinin Homofobik Tutumların Belirlenmesi ve Homofobik Algılarının Azaltılması” deneysel çalışmaya Kaos GL katkıda bulundu
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde bitirme ödevi öğrencileri ve danışmalarının yürüttüğü “Sosyal Hizmet Öğrencilerinin Homofobik Tutumların Belirlenmesi ve Homofobik Algılarının Azaltılması” adlı deneysel çalışma kapsamında Kaos GL Derneği’nde Stajyer Sosyal Hizmet Uzmanı olan Eren Köse ve Sosyal Hizmet Uzmanı Tarık Şimşek konuk konuşmacı olarak katıldı.
 
Yaklaşık olarak otuz kişinin katıldığı etkinliğin (27 Nisan) ilk bölümünde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği kavramları ile LGBT hakları konuşuldu ve sıkça sorulan sorular atölyesi gerçekleştirildi.
 
Tarık Şimşek sunumunda LGBT’lerin sosyal hizmetlere erişiminin önündeki engellerden bahsederken, heteronormatif olmayan, eşit ve insan haklarına duyarlı bir sosyal hizmet sunmanın önemini vurguladı.
Ayşe Sezen Serpen yapılan çalışmanın Heteronormatif olmayan bir sosyal hizmet uygulaması için çok önemli olduğunu vurguladıktan sonra karşılıklı tartışıldı.
 
Etkinliğin sonunda katılımcılara Kaos GL Derneği’nin “sıkça sorulan sorular”, “sosyal hizmet” ve “eğitim” broşürleri dağıtıldı. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam