08/03/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde ‘Eşcinsel, biseksüel ve trans alanı ve sosyal hizmet’ sunumu yaptı.

Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde LGBT alanı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde “Eşcinsel, biseksüel ve trans alanı ve sosyal hizmet” sunumu yaptı. Derneğin sosyal hizmet alanına ilişkin çalışmaları gerek ayrımcılık karşıtı derslerle gerekse alanda çalışan sosyal hizmet uzmanlarıyla ortak çalışmalarla hızlanarak devam edecek.
 
Kaos GL Derneği; Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Yardımcı Doç Melahat Altunbilek’in Kurum İnceleme Dersi kapsamında “Eşcinsel, biseksüel ve trans alanı ve sosyal hizmet” üzerine sunum yaptı. Eşcinsel, biseksüel ve transların sosyal hizmetlerle karşılaşma anları, sosyal hizmet alanında yapılacak iyi uygulamalar ve LGBT’lerin sosyal hizmet alanları ihtiyaçları üzerine bilgilendirme yapıldı. Türkiye’de LGBT hareketin sosyal hizmet alanında verdiği destekler aktarıldı. Adli sosyal hizmet, aile ve çocuklara yönelik sosyal hizmet, tıbbi sosyal hizmet alanında vaka örnekleri aktarıldı.
 
4 Mart 2015 Çarşamba günü gerçekleştirilen dersi 100 yakın öğrenci izledi. Sosyal hizmet birinci sınıf öğrencilerine yönelik farklı sosyal hizmet kurumlarının ve alanlarının tanıtıldığı derse Kaos GL Derneği iki senedir katılıyor ve LGBT alanını tanıtıyor.
 
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü aynı zamanda Kaos GL Derneği’ne toplumsal çalışma staj programı kapsamında 4. sınıf birinci dönem ve ikinci dönemde stajyerler yönlendiriyor. Kaos GL’in LGBT’lere yönelik sosyal hizmet faaliyetlerinde stayjer sosyal hizmet uzmanları önemli bir rol alıyor.
 
Kaos GL sosyal hizmet faaliyetlerine hız veriyor
 
Kaos GL’den Umut Güner, sosyal hizmet uzmanlarının ve sosyal hizmet eğitimi alan öğrencilerin LGBT alanıyla birinci sınıftan başlayarak karşılaşmalarının çok önemli olduğunu, sosyal hizmet eğitimin diğer üniversite eğitimlerinden farklı olarak aynı zamanda bir meslek eğitimi olduğunun bu yüzden sosyal hizmet öğrencilerinin ayrımcı bakış açılarıyla eğitim süreçlerinde karşılaşmalarının önemli olduğunun altını çizdi:
 
“Kaos GL Derneği olarak, sosyal hizmet alanına ilişkin 2015 yılında daha fazla etkinlik yapacağız. 20 Eylül 2014’de yaptığımız danışma kurulundan çıkan karar doğrultusunda sosyal hizmet alanına yönelik faaliyetlerimize hız vereceğiz. Hem alandan sosyal hizmet uzmanlarıyla bir araya geleceğimiz ortamları yaratmaya çalışacağız. Hem de akademik düzeyde sosyal hizmet eğitimi içinde LGBT alanına ilişkin farkındalık nasıl geliştirebiliriz sorusuna bu alanda çalışan akademisyenlerle birlikte yanıt bulmaya çalışacağız.
 
“Son bir ay içersinde hem Ankara’da Sosyal Hizmet Uzmanları Genel Merkezi ile hem de geçen hafta İstanbul’da İstanbul Şube ile bir araya geldik. Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği bu alanda bizimle dayanışmak istediğini açıkça dile getirdiği belirtti.”
 
Ayrımcılık Karşıtı Dersler
 
Ankara’da farklı üniversitelerin, eğitim bilimleri, sosyoloji, kamu yönetimi, siyasal bilgiler, uluslararası ilişkiler, iletişim, kadın çalışmaları, sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik rehber danışmanlık, tıp ve sağlık bilimleri gibi alanlarında farklı derslere konuk olarak LGBT’lerin sorunlarını görünür kılmaya çalışan Kaos GL Derneği tarafından akademisyen ve öğrencilere çağrı yapıldı.
 
Akademisyen ve öğrencilerden gelecek davetleri değerlendirecek olan Kaos GL, derslerin alanı ve kapsamı üzerinden cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı ile LGBT konularının tartışılmasına katkı sunacak.
 
LGBT alanında çalışmak isteyen öğrenci ve akademisyenlerle işbirliğine açık olan dernek, “Ayrımcılığa Karşı Dersler” programı kapsamında davet bekliyor: egitim@kaosgl.org
 
Öğrenciyim ne yapabilirim?
 
Ders programında yer alan konular içerisinde LGBT alanı ile ilişkilendirilecek herhangi bir gündem var ise ders hocası ve Kaos GL ile iletişime geçebilirsiniz.
 
Hocayım ne yapabilirim?
 
Kaos GL birçok farklı alanda multidisipliner akademik üretimin de gerçekleştiği bir kurum. Herhangi bir dersinizin bir gününü Kaos GL ile birlikte yürütmek isteyen öğretim görevlileri de aynı adresten Kaos GL ile iletişime geçebilir.
 
*Bu etkinlik Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı’nın finansal olarak desteklediği Nefret Etme Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri tarafından organize edilmektedir.  

Etiketler: insan hakları
İstihdam