04/07/2012 | Yazar: Kaos GL

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu’ndan dört stajyer arkadaş bizimle beraber olacaklar. Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü’yle de bu bağlamda yeni bir işbirliği sürecine girilmiştir.

Ankara Üniversitesi Staj programına Kaos GL’yi dahil etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Meslek Yüksekokulundan iki stajyer arkadaşımız iki dönem boyunca bizimle beraber olmuşlardı. Bu yıl yine Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu’ndan dört stajyer arkadaş bizimle beraber olacaklar. Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü’yle de bu bağlamda yeni bir işbirliği sürecine girilmiştir. Üyemiz Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri Sema Buz’a ve Özlem Cankurtaran Öntaş’a ve Sedat Yağcıoğlu’na teşekkürlerimizi iletiyoruz.
 
Kaos GL’den Ezgi Koçak stajyerle yaşadığımız keyifli deneyimi şu şekilde aktardı:
 
Kaos GL ailesine bu yıl, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü’nden 2 stajyer arkadaşımınız katılmıştı. Kendisini dayanışma ve işbirliği üzerinden konumlandıran Kaos GL için üniversitelerin Sosyal Hizmet Bölümleriyle ortak bir çalışma sürecine girmek, oldukça önemlidir. Aktivizm içerisinde bir arada, ortaklaşarak yürümenin üniversitelerle olan ilişkilenme sürecine taşınması, daha da önemlisi bu sürecin sürekliliğinin sağlanmasına yönelik karşılıklı olarak atılacak adımlar, hem üniversiteler içerisindeki cinsiyetçi yapılanmalara karşı hem de LGBT hareketinin içerisinde güçlendirici bir yerde durmaktadır. Hacettepe Üniversitesi’yle girilen bu çalışma süreci önümüzdeki eğitim yılı içerisinde yeni stajyer arkadaşlarla devam edecektir. Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü’yle de bu bağlamda yeni bir işbirliği sürecine girilmiştir.    
 
Üniversitelerin Sosyal Hizmet Bölümleriyle dayanışma temelli işbirliğinin daha uzun yıllar devam etmesi umuduyla eski stajyer arkadaşlarımızla kurmuş olduğumuz bağı devam ettirerek yeni stajyer arkadaşlarıma şimdiden ‘hoşgeldiniz’ diyoruz.
 

  


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam