02/10/2012 | Yazar: Kaos GL

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Öğretim Elemanları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Ekim Çarşamba günü üniversitenin 2012-2013 akademik yılının açılışını yapacağı saatlerle alternatif bir açılış dersi yapacak. Dersin konusu ’İfade Özgürlüğü ve Üniversiteler’. Derse konuşmacı olarak katılacak kişiler ise İsmail Beşikçi, Müge Tuzcuoğlu, İrfan Aktan.

Ankara Üniversitesi’nde Alternatif Açılış Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Öğretim Elemanları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Ekim Çarşamba günü üniversitenin 2012-2013 akademik yılının açılışını yapacağı saatlerle alternatif bir açılış dersi yapacaklarını duyurdu.
 
Söz konusu açılış dersinin konusu ise ’İfade Özgürlüğü ve Üniversiteler’. Derse konuşmacı olarak katılacak kişiler ise İsmail Beşikçi, Müge Tuzcuoğlu, İrfan Aktan.
 
Ankara Üniversitesi ’Gerçek’ Açılış Dersine Çağrı “İfade Özgürlüğü ve Üniversiteler” başlıklı çağrı metni ise şöyle;
 
Düşünce ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskıların şiddetlenerek arttığı bugünlerde, Ankara Üniversitesi akademik yıl açılış töreninin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirileceği duyurulmuştur.
 
Başbakanın katılacağı resmi açılış töreni ile aynı gün ve aynı saatte, düşünce ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskılara ve tutuklamalara dikkat çekmek amacıyla Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde demokratik ve akademik geleneklere uygun bir açılış ve forum düzenlenecektir.
 
İsmail Beşikçi, Müge Tuzcuoğlu ve İrfan Aktan’ın katılımıyla bilimsel ve özgür düşüncenin ele alınacağı gerçek açılış dersine hepinizi bekliyoruz.
 
AÜ Cebeci Kampüsü Öğretim Elemanları
 
Konuşmacılar: İsmail Beşikçi, Müge Tuzcuoğlu, İrfan Aktan
Tarih: 3 Ekim 2012 Çarşamba
Saat: 10 : 00
Yer : AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi, Aziz Köklü Salonu

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam