27/07/2008 | Yazar: Barış Sulu

Ankara'da darbeye karşı miting Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çağrıcıları arasında Kaos GL ve Pembe Hayat’ın da yer aldığı ‘Darbeye Karşı Ses Çıkar’ mitingi Ankara’da yapıldı. Toros Sokak’ta toplanan kalabalık, ellerinde lolipoplar, ağızlarında düdükler eşliğinde Sıhhiye Köprüsü üzerinden Kolej Kavşağı'na yürüdü. Yürüyüşte 'Öz-Öz-Özgürlük', 'Darbeye dur de', 'Darbelere karşı omuz omuza', 'Biz bu darbeyi durdurabiliriz' sloganları atıldı.

Miting Tertip Komitesi, parti, dernek ve Türk bayraklarının taşınmasına izin vermedi ama biz uluslararası simgemiz olan ‘gökkuşağı bayrağı’nı omzumuza attık ve bazı katılımcılar da beyaz renkli bayraklar taşıdı. Yürüyüş güzergâhı üzerinde bulunan İşçi Partisi Genel Merkezi ve Ulusal Kanal önünden geçerken, kalabalık; 'Darbeciler yargılanacak, dağıtılacak, Ergenekon dağıtılacak' sloganlarını atarak İşçi Partisi'ni yuhaladı.

Karanlığı örtbas etmeyeceğiz

Yürüyüşün ardından miting Kardeş Türküler'in solisti Feryal Önay'ın konseri ile başladı. Feryal Önay'dan sonra sahneye çıkan Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu aktivisti Zeynep Tanbay, ‘Dün merkezi Ankara olan Ergenekon yapılanması ile ilgili iddianame açıklandı. Binbir zorlukla hazırlanan, karalanan, örtbas edilmeye çalışılan Ergenekon artık mahkeme önünde hesap verecek. Yıllardır hepimize kan kusturan bu karanlığı paçasından yakaladık. Bu kez peşini bırakmayacağız, örtbas etmelerine göz yummayacağız’ dedi ve ekledi; "Üniversitelere başörtüsüyle giremeyenlerin, cinsel yönelimlerini ve cinsiyet kimliklerini yaşayamayan eşcinsellerin ve travestilerin, özgür ve demokratik yaşamı benimseyenlerin sesi olduklarını" ifade eden Tanbay, AKP’nin ve DTP'nin kapatılmasına da karşı olduklarını bildirdi.

‘Bu ülkenin kadınları, erkekleri, geyleri, transeksüelleri…’

Yasemin Göksu ise yaptığı konuşmada, 'Bu ülkenin Kürtleri, Türkleri, Ermenileri, kadınları, erkekleri, geyleri, transeksüelleri, Müslümanı, Hıristiyanı, Yahudisi, cahili, aydını olarak bu darbeci zihniyetin karşısındayız. Bizler bu ülkenin hakikatleriyiz, irademizin ipotek altına alınmasına, DTP'nin kapatılmasına, Kürt halkının iradesinin yok sayılmasına karşıyız' dedi. Tüm darbeciler hesap verinceye kadar burada olacaklarını belirten Göksu, ‘Uğur Mumcu, Ape Musa, Hrant Dink gibi 'faili meçhul' cinayetlerin aydınlatılması için buradayız’ şeklinde konuştu. Miting, Göksu'nun konseri ile devam etti.



Etiketler: insan hakları
İstihdam