17/03/2015 | Yazar: Kaos GL

Ankara Kadın Dayanışması Kütüphanesi Girişimi; Rojava’da ve Maxmur’da savaşın ortasında kurulan yeni yaşama dayanışma ruhuyla katılmak için kütüphane kampanyası başlattı.

Ankaralı kadınlar Afrin ve Maxmur’da kütüphane kuruyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara Kadın Dayanışması Kütüphanesi Girişimi; Rojava’da ve Maxmur’da savaşın ortasında kurulan yeni yaşama dayanışma ruhuyla katılmak için kütüphane kampanyası başlattı.
 
Ankara Kadın Dayanışması Kütüphanesi Girişimi, Afrin ve Maxmur’da kütüphane kurmak için kampanya başlattı. Kampanya kapsamında toplanacak olan kitaplar önümüzdeki günlerde yerine ulaştırılacak. Kampanya adına yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
 
“Rojava’da ve Maxmur’da savaşın ortasında yeni bir yaşam kuruluyor. IŞİD zulmüne karşı mücadeleye yeni bir yaşamın kurmanın direnci de eşlik ediyor. Yeni yaşam alanları inşa etmek için kadınlar durmaksızın çalışıyor. Bizler de bu yaşam alanlarına katkımızı kadın kütüphaneleri oluşturarak sunuyoruz. Afrin ve Maxmur’daki kadın yoldaşlarımızla dayanışalım, kadın kütüphanelerini birlikte oluşturalım. Başta kadınların özgül tarihi, tüm farklı alanlarıyla birlikte feminist teori, kadın biyografilerine ilişkin çalışmalar ve mitoloji alanlarından kitaplar olmak üzere bir kadın kütüphanesinde olmazsa olmaz dediğimiz Kürtçe, İngilizce ve Türkçe kitapları paylaşalım. En sevdiğimiz romanları dayanışmanın ruhu yapalım,  kadın dayanışmasında sınır olmadığını bir kez daha gösterelim.”
 
Sadece basılı değil elektronik ortamda PDF olarak da toplanacak olan kitapların teslim edilebileceği adresler şöyle:
 
“Akademisyen ya da yazar olanlarımız kitaplarından bir kopya kütüphanemize hediye edebilirler. Ayrıca bağlantıda olduğumuz akademisyenlerden, yazarlardan, editörlerden (Türkiyeli veya değil) ve yayınevlerinden kütüphanemize kitaplarıyla destek olmalarını isteyebiliriz. Ayrıca, elektronik ortamda gönderilen kitapların basılı hale getirilebilmesi için maddi destek sunabiliriz. Kitaplarımızı Ankara’da Eskici Cafe’ye (Meşrutiyet Mahallesi Konur 1 Sokak No:8/5 Kızılay Çankaya Ankara)bırakabiliriz veya gönderebiliriz. Elektronik ortamda kadinkitapligidayanisma@gmail.com adresine pdf olarak atabiliriz. Diyarbakır’da Amed Kadın Akademisi’ne (Cami Kebir Mahallesi, Müze Sokak, No:24 Sur İçi Diyarbakır) “Kadın Dayanışması Kütüphanesi”  notuyla teslim edebilirsiniz. Soru ve öneriler de kadinkitapligidayanisma@gmail.com adresine gönderilebilir. Maddi destek sunmak isteyenlerimiz hesap numarası bilgisi için de bu adrese mail atabilirler.” 

Etiketler: kadın
İstihdam