18/04/2008 | Yazar: Kaos GL

İtalyan sanatçı Pippa Bacca’nın tecavüze uğrayarak ödlürülmesini protesto eden kadın örgütleri, Kızılay

Ankaralı kadınlar Bacca için eylemde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı İtalyan sanatçı Pippa Bacca’nın tecavüze uğrayarak ödlürülmesini protesto eden kadın örgütleri, Kızılay Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapattı. ‘Tecavüz her yerde öfkemiz büyük’ pankartını açan kadınlar, daha sonra Gima önünde bir açıklama yaptılar.


Emekçi Kadınlar Derneği'nin de aralarında yer aldığı kadın örgütleri Bacca için protesto eylemi yaptı. ‘Tecavüz her yerde öfkemiz büyük’ pankartını açan kadınlar, Kızılay Atatürk Bulvarı'nı beş dakika trafiğe kapattı. ‘Tecavüz her yerde’, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ sloganı atan kadınlar polis tarafından engellemek istendi. Yol kesme eylemlerini sürdüren kadınlar, daha sonra Kızılay Gima önünde basın açıklaması yaptı.



Eylemde açıklamayı Fatma Nevin Vargün okudu. Pippa Bacca barış için 8 Mart günü Milano’dan yola çıktığını ve 31 Mart günü Gebze’de tecavüze maruz kalıp ve boğularak katledildiğini hatırlatan Vargün, ‘Pippa dünyanın her yerinin güvenli olduğunu anlatmak istedi ama Pippa’nın yaşadıkları, dünyanın biz kadınlar için güvenilir olmadığını bir kez daha kanıtlandı’ dedi.

Vargün, ‘Pippa’nın ailesi 'bunlar her yerde var' dedi. Evet biz de hep bunu söyledik zaten, tecavüz her yerde. Kadına yönelik cinsel şiddet her yerde. Erkek denetiminin kurucu bir unsuru olarak, beden ve cinselliğin kontrolü her yerde. Tecavüz her yerde. Savaşın bizler için tecavüz demek olduğunu hep söyledik. Etimizin savaş ganimeti olmasına, bedenimizin ise ele geçirilen topraklar gibi sahiplenilmesine karşı sesimizi yükselttik ve barış istedik’ diye konuştu.

Kadınların maruz kaldığı taciz ve tecavüz saldırısına, aile içi şiddete, kadın haklarını korumayan yasalara dikkat çeken Vargün, ‘Bugün hala kadına yönelik suçlarda haksız tahrik indirimi yapılmakta, kararlar yasa uygulayıcılarının erkek egemen zihin dünyasına bırakılmaktadır. Haksız tahrik indirimi kaldırılmalı, devlet tecavüzcünün değil tecavüze uğrayanın yargılandığı eril mantığın parçalanmasında üzerine düşeni yapmalıdır’ dedi.
Vargün son olarak ‘Bedenimiz üzerindeki her türlü erkek denetimine, yetkisine, iktidarına itirazımız var’ dedi.

Eyleme 70 kadın katıldı. Eylemde ‘Gelsin baba gelsin koca gelsin cop inadına isyan inadına isyan’, ‘Tecavüz her yerde’, ‘Yaşasın kadın dayanışması’ sloganları atıldı.

Etiketler: insan hakları
İstihdam