29/10/2022 | Yazar: Kaos GL

Ankara’da yapılacak LGBTİ+ düşmanı nefret yürüyüşü öncesi yürüyüş rotasını turlayan LGBTİ+’lar, sokaklara “Nefrete inat yaşasın hayat” yazdı: Yürüyüş güzergahı boyunca baktıkları her yerde var olduğumuzu görsünler diye onlara birçok mesaj bıraktık.

Ankaralı LGBTİ+’lar, nefret yürüyüşü güzergahını eşitliğe boyadı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eylül ayında İstanbul Saraçhane’de düzenlenen LGBTİ+ düşmanı nefret yürüyüşü, 30 Ekim’de Ankara’da da yapılacak.

Ankara’daki nefret buluşması öncesi yürüyüş güzergahı olan Hacı Bayram Camii’nden Ulus Meydanı’na LGBTİ+ düşmanlarından önce LGBTİ+’lar yürüdü.

Yürüyüş güzergahı boyunca duvarlara “Nefrete inat yaşasın hayat” yazan Ankaralı LGBTİ+’lar, Gülşen şarkısı eşliğinde bir video da paylaştı.

“Lubunya Topluluğu” sokaklardaki eşitlik eylemlerini şöyle anlatıyor:

30 Ekim saat 13:30'da Hacı Bayram Veli camisinden Ulus meydanına yapılması planlanan nefret yürüyüşü güzergahında LGBTİ+ fobik çeteler ve tarikatlar yürüyemeden önce lubunyalar olarak biz yürüdük.

Yürüyüş güzergahı boyunca baktıkları her yerde var olduğumuzu görsünler diye onlara birçok mesaj bıraktık. Nefret ile attıkları her adımda yaşamla ve mücadeleyle karşılarına çıkacağız. İstanbul'u da, Urfa'yı da, Ankara'yı da LGBTİ+fobik, faşist, islamcı çetelere bırakmayacağız.

Hayatlarımız için ve varoluşlarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hiçbir lubunyayı bu nefret karşısında yalnız bırakmayacağız. Önceki nefret yürüyüşlerinde valiliklere ve kolluk kuvvetlerine gerekli çağrıları yaptık ancak dikkate alınmadık.

Bu sefer Ankara valiliğine ve kolluk kuvvetlerine sesleniyoruz, bu yürüyüşe siz izin verseniz dahi biz kentimizde böyle bir nefret suçunun işlenmesine asla müsaade etmeyeceğiz!

 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, aile, siyaset
nefret