01/05/2015 | Yazar: Kaos GL

Ankaralı homofobi ve transfobi karşıtları, 1 Mayıs mitinginde aşk ve özgürlük için yürüdü, ‘LGBTİ hakları sendikal hakladır’ dedi.

Ankara’da 1 Mayıs: LGBTİ hakları sendikal haklardır! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankaralı homofobi ve transfobi karşıtları, 1 Mayıs mitinginde aşk ve özgürlük için yürüdü, “LGBTİ hakları sendikal hakladır” dedi.
 
Ankara’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) korteji “LGBT hakları sendikal haklardır” pankartının arkasında yürüdü.
 
Kaos GL, Liseli LGBTİ, ODTÜ LGBT Dayanışması ve Pembe Hayat’ın katıldığı korteji, SBF Öğrencileri “susma haykır, eşcinseller vardır” sloganıyla selamlarken, Halkevleri “nerdesin aşkım, buradayım aşkım” sloganını kendi pankartlarına taşıdılar.
 
Halkevlerinin yanı sıra TMMOB ve Kömür Karası grubu da “nerdesin aşkım, burdayım aşkım” sloganını atarak LGBTİ kortejiyle dayanışma gösterdiler.
 
DİSK: Sevişe sevişe kazanacağız!
 
DİSK otobüsü, miting alanına giren grupları anons ederken LGBTİ kortejini “sevişe sevişe kazanacağız” diyerek selamladı. Anonsta “eşcinsellerin kurtuluşu heteroseksüelleri de özgürleştirecektir” şiarıyla örgütlenen Kaos GL, “trans cinayetleri politiktir” diyen Pembe Hayat ve Liseli LGBTİ grubunun adları geçti.
 
Kortejin alana girişinde ayrıca 17 Mayıs’ta yapılacak Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş’e çağrı yapıldı. Miting aracından da “nerdesin aşkım, burdayım aşkım” sloganı atıldı. 

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam