30/06/2016 | Yazar: Kaos GL

Ankara’da polis dört trans kadını gözaltına aldı, hakaret etti, Pembe Hayat avukatının emniyete gitmesi üzerine ise ‘şikayetçi olmayın’ dedi.

Ankara’da dört trans kadın gözaltına alındı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara’da polis dört trans kadını gözaltına aldı, hakaret etti, Pembe Hayat avukatının emniyete gitmesi üzerine ise “şikayetçi olmayın” dedi.

Ankara’da önceki gece Esat Caddesi üzerinde dört trans kadın gözaltına alındı. Esat Caddesi üzerindeki trans kadınların yanına gelen polis ekipleri hakaret ederek kimlik göstermelerini istedi.

Pembe Hayat’ın haberine göre polis ekibinin transfobik hakaretlerine karşı çıkan trans kadınlar gözaltına alındı. Avukatlarını çağırmak isteyen trans kadınlara araç içinde hakaret etmeye devam eden polis ekibi trans kadınları Esat Karakolu yerine Ankara İl Emniyet Genel Müdürlüğü’ne götürdü.

Pembe Hayat avukatı Rıza Yalçın Koçak’ın İl Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gitmesi üzerine ise trans kadınlara hakaret eden polisler bir anda tavırlarını değiştirerek kötü muamele ve hakaretten dolayı şikayetçi olunmamasını istedi. Av. Koçak’ın bu hukuksuzluk teklifine karşı çıkması üzerine trans kadınlara Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası yaparak serbest bıraktılar. Av. Koçak yazılan cezalar hakkında itiraz dilekçesi verdi.

Son 5 aydır Ankara başta olmak üzere farklı şehirlerde trans kadınlara yönelik polis baskısı ve saldırılar artıyor. Bu saldırılara karşı Pembe Hayat daha önce Ankara Valiliği’nden 3 kez görüşme talep etmiş ancak görüşme talepleri reddedilmişti. Daha sonra Ankara Barosu Gelincik Merkezi ve Pembe Hayat olarak yapılan görüşme talebi de reddedilmişti. Geçtiğimiz ay bir trans kadın ise artan baskılar nedeni ile evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam