03/03/2008 | Yazar: Kaos GL

‘Mülteci Hukukunda Cinsel ve Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet’ başlıklı eğitim 29 Şubat Cuma günü Ankara’da yapıldı.

‘Mülteci Hukukunda Cinsel ve Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet’ başlıklı eğitim 29 Şubat Cuma günü Ankara’da yapıldı. Eğitime Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma, Kaos GL ve Lambdaistanbul derneklerinden temsilciler katıldı.

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin düzenlediği ‘Mülteci Hukukunda Cinsel ve Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet’ başlıklı eğitim 29 Şubat Cuma günü Ankara’da yapıldı.

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, Kaos GL ve Lambdaistanbul temsilcilerinin katıldığı eğitimin ilk gününde mülteci hukukuna ilişkin temel bilgiler verildi.

‘Cinsel ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddet nedir?’ başlıklı oturumla başlayan ikinci gün ise katılımcılar şiddetin kaynağı üzerine tartıştılar. Ardından, mültecilerin maruz kaldığı toplumsal cinsiyete dayalı şiddet örnekleri üzerinden vaka çalışmaları yapıldı.

İki gün boyunca cinsel ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin önlenmesi ve şiddete müdahalede çok sektörlü yaklaşımın konuşulduğu eğitimde, bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşların hem kendi aralarında hem de uluslararası kurumlarla işbirliğinin geliştirilmesi gerekliliği konusunda uzlaşıldı.

Katılımcılar iki ay sonra yeniden buluşmak üzere ayrıldılar.
Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam