31/10/2011 | Yazar: Kaos GL

YÖK’ün 30. kuruluş yıldönümü kalabalık öğrenci grupları tarafından protesto edildi.

Ankara’da Öğrenciler YÖK’e Karşı Alanlardaydı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

YÖK’ün 30. kuruluş yıldönümü kalabalık öğrenci grupları tarafından protesto edildi. Bu yıl YÖK’ün kuruluş tarihi olan 6 Kasım’ın Kurban Bayramına denk gelmesinden dolayı Ankara’da öğrenciler YÖK karşıtı eylemlerini 30 Ekim tarihinde gerçekleştirdiler.  Öğrenciler,  Ankara’da yapılan yürüyüş ve miting öncesi Kolej kavşağında buluştular.

‘Savaşa değil, eğitime bütçe’

Trafiğe kapatılan Ziya Gökalp Caddesinden Sakarya Meydan’ına yürüyen öğrenciler,  ‘Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim’,  ‘Biji bratiya gelan’,’ Homofobik üniversite istemiyoruz’ gibi sloganlar attılar.

 ‘YÖK ile hesaplaşacağız. Çünkü YÖK, üniversitelerde baskının adıdır.’

Kolej kavşağında başlayan yürüyüş Sakarya Meydan’ında son buldu. Burada gerçekleştirilen mitingde öğrenciler adına Esra Kaygusuz basın açıklamasında bulundu.  Öğrencilerin tutsak edilmeye çalışıldığı söyleyen Kaygusuz yaptığı basın açıklamasında özetle şöyle dedi: ’ Biz üniversite öğrencileri olarak bugün burada, kuruluşundan bu yana, tam otuz yıldır kaldırılmasını talep ettiğimiz YÖK’e bir kez daha hayır demek için toplandık. Savaşın yükseldiği, ekonomik krizin derinleştiği ve üniversite gençliğinin giderek daha da geleceksizleştirildiği bu süreçte, bizler otuz senelik öfkeyle YÖK’ün kaldırılmasını istiyoruz. YÖK ile hesaplaşacağız. Çünkü YÖK, paralı eğitimin sistemleştirildiği bir kurumdur. Çünkü YÖK üniversitelerde baskının adıdır.’

‘Gençlik, şirketleşmemiş üniversiteler için mücadele ediyor.’ 

Basın açıklamasının ardından yazar Temel Demirer öğrencilere destek amaçlı bir konuşma yaptı. Demirer konuşmasında ‘ Bu ülkede üniversite yoktur. Bu ülkede üniversitelerin adı şirket üniversitesidir. Büşra Ersanlı hocamızın hapse atıldığı bu ülke zulümle yönetilen bir ülkedir ‘dedi.

YÖK karşıtı miting şiir dinletisi ile son buldu. Mitingi örgütleyen ve destekleyen kurumlarsa şöyle:

Örgütleyen Kurumlar: GENÇ-SEN, Tıp Öğrenci Kolu, Ekim Gençliği, Devrimci Proleter Gençlik, Sürekli Devrim Hareketi, Kaldıraç, Özgür Eğitim Platformu, Özgürlükçü Gençlik Meclisi, Tüm İlerici Gençlik Derneği, Söz Dergisi, Yeni Demokrat Gençlik, Halkların Demokratik Kongresi Gençliği
Destekleyen Kurumlar: Ankara Anarşi İnsiyatifi, Kaos GL 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam