05/01/2015 | Yazar: Kaos GL

Ankara’nın yeni topluluklarından Mek’an, ocak ayında üç farklı oyunla İstanbul Şermola Performans alanına misafir geliyor

Ankara’dan Mek’an, Üç LGBTİ Temalı Oyunla Bu Ay İstanbul’da! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara’nın yeni topluluklarından Mek’an, ocak ayında üç farklı oyunla İstanbul Şermola Performans alanına misafir geliyor
 
Ankara’nın yeni topluluklarından Mek’an, ocak ayında üç farklı oyunla İstanbul Şermola Performans alanına misafir geliyor. Resmi tarihin dışladığı hikâyeleri anlatacakları vaadiyle kurulan bir ekip Mek’an. Bir süredir de Konur 2, 73 numaradaki sahnelerinde (Mek’an Sahne) kendi yazdıkları oyunlarını oynamaya devam ediyorlar. 
 
Artık üçüncü yılına ve yüzün üzerinde gösterim sayısına ulaşmış olan “Kadınlar Aşklar Şarkılar”, ekibin ilk işi. Oyun, trans kadınların ölümlerine ve aşklarına adanmış. Seyirciyle özel bir ilişki kuran naif bir iş “Kadınlar Aşklar Şarkılar”. Oyun 6 Ocak Salı günü, saat 20:30’da oynanacak.
 
“Bernarda Alba’nın Evi” ise, ekibin ikinci oyunu. Lorca’nın bilinen metnini yeniden yazıp evin yaşlı annesi Maria Josefa’nın hikâyesine çevirmişler. Böylelikle de ortaya güncel olarak hem daha cesur hem de daha ‘edepsiz’ bir gösterim çıkmış. Sadece bir atlet ve sade bir eteklikle oynanan oyunu bir erkek oyuncu, Ahmet Melih Yılmaz oynuyor. Ve sahnede beş farklı kadının baş döndürücü bir hızla birbirleri sıra geçiş yaptığını görüyoruz. Ekip oyunu “queer bir performans” olarak tanımlamış: “Bu projede oyuncu Queer kavramına Lorca’nın kadınları üzerinden bakıyor. Bedenine, Bernarda ve kızlarını çağırarak, "Kadın rolü, erkek rolü yoktur! Rol vardır." fikrini sahnede görünür kılıyor.” Oyunu 7 Ocak Çarşamba günü, saat 20:30’da izleyebilirsiniz.
 
Ocak ayının 20’sinde ise Mek’an yeni oyunu “Tevâfuk”un İstanbul prömiyerini yapacak. Sırtını melodram geleneğine yaslamış bir aşk hikâyesi izleyeceğiz bu kez. Hikâye, birbirleriyle aynı yaşlarda fakat farklı toplumsal sınıflara ait iki genç erkeğin hikâyesini anlatıyor. Alışık olduğumuz kalıpları kullanırken hiç alışık olmadığımız bir hikâye anlatıyor bu kez Mek’an. Oyun kişileri bedenini kiralayan bir seks işçisiyle onunla hiç ummadığı bir ilişki kurmaya çalışan üst sınıftan Halit. Duygu ağırlığının çok yoğun olduğu, saldırganlıktan uzak fakat güçlü bir hikâyesi var “Tevâfuk”un.
 
İstanbul Oyun Takvimi:
 
6 Ocak Salı "Kadınlar Aşklar Şarkılar"
7 Ocak Çarşamba "Bernarda Alba’nın Evi"
20 Ocak Salı "Tevâfuk"
 
Şermola Rezervasyon: 0507 8182151 - 0212 2437436 
Şermola Adres: İstiklal cd. İmam Adnan-Nane sk. No.5 Kat: 2 BEYOĞLU - İSTANBUL
    
 
Ankara Oyun Takvimi:
 
“Tevâfuk”; 5, 14, 21 Ocak
“Kadınlar Aşklar Şarkılar”; 17 Ocak Cumartesi  
“Bernarda Alba’nın Evi”; 13 Ocak Salı
 
Mek’an Sahne Rezervasyon: 0 506 163 05 04
Mek’an Sahne Adres: Konur 2, 73 Numara. (Anemon Otel’in karşısı)
 
Twitter: @mekansahne
  

Etiketler: kültür sanat
İstihdam