06/09/2013 | Yazar: Kaos GL

Başkentin ilk kadın belediye başkanı olmayı hedefleyen Nazlıaka, 2014’teki yerel seçimlerde 1994’ten beri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Melih Gökçek’in rakibi olmak istiyor.

Ankara’ya Homofobik Olmayan Belediye Başkanı Aday Adayı: Aylin Nazlıaka Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Aday adayı oldu. Başkentin ilk kadın belediye başkanı olmayı hedefleyen Nazlıaka, 2014’teki yerel seçimlerde 1994'ten beri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Melih Gökçek’in rakibi olmak istiyor.
 
“Ankara’yı AKP zihniyetiyle özdeşleşmiş ve kentleri rant alanı olarak gören anlayıştan kurtaracağız,” diyen Nazlıaka, Ankara’nın sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde katılımcı bir demokrasiye ihtiyaç duyduğunu belirtiyor.
 
Ankara’nın Yeni Talibi Homofobik Değil
Aylin Nazlıaka, feminist harekete ve LGBT mücadelesine verdiği destekle biliniyor. Meclis’te kaosGL.org’a erişim yasağını kaldıran Nazlıaka, Kaos GL ve Pembe Hayat Derneği temsilcileriyle LGBT’lerin anayasal taleplerini görüşmüştü. CHP Milletvekili, Melih Gökçek’in “inşallah bizim Türkiye’de gey belediye başkanı olmayacak ve olmamalı” sözlerini eleştirerek Gökçek’in tüm vatandaşlara eşit davranması gerektiğine dikkat çekmişti. Başbakan’ın “vajina bekçiliği yapmaktan” vazgeçmesini isteyen Nazlıaka, kadına yönelik erkek şiddetine karşı “1 Milyar Ayaklanıyor” eyleminin Ankara eyleminde dans etmişti. Nazlıaka, Gezi Direnişi’nde de aktif bir rol oynayarak polis şiddetine direnmişti.

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam