05/08/2022 | Yazar: Kaos GL

Pozitif Yaşam Derneği’nin HIV testine erişim projesi kapsamında artık Adana ve Samsun’da anonim ve ücretsiz HIV testi var.

Anonim ve ücretsiz HIV testi Adana ve Samsun’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

HIV ile yaşayan kişilerin temel haklarını savunmak için 2005’te kurulan Pozitif Yaşam Derneği’nin HIV testine erişim projesi kapsamında artık Adana ve Samsun’da anonim ve ücretsiz HIV testi var.

Dernek, proje kapsamında nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu iki şehir Adana ve Samsun’u hedefledi. Bu kentlerde artık isteyen kişiler ücretsiz ve kişisel bilgilerini kimseyle paylaşmadan HIV testi yaptırabilecek.

Adana ve Samsun’da ücretsiz ve anonim HIV testi yaptırmak için

Test danışma hattı aracılığıyla Pozitif Yaşam Derneği’ne ulaşan kişiler HIV’in olası aktarım ve korunma yolları, doğru test sürelerine ilişkin test öncesi danışmanlık alarak kişiye verilen tek seferlik kod ile ilgili şehirdeki test merkezine yönlendiriliyor.

Ücretsiz ve anonim olarak HIV testi yaptıran kişiler Pozitif Yaşam Derneği’ni arayarak test sonrası süreçte de psiko-sosyal ve hukuki danışmanlık alabiliyor. Test danışma hattına hafta içi her gün 09.00-18.00 arasında ulaşılabilir.

Pozitif Yaşam Derneği - Test Danışma Hattı'na 0534 729 85 75 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz. 


Etiketler: insan hakları, sağlık, sağlık hakkı, hiv
İstihdam