13/08/2020 | Yazar: Kaos GL

Antalya’da bir grup erkek caddeye çıkan trans kadınlara demir sopalarla saldırdı. Şiddete maruz bırakılan kadınların yakınları BİZ Derneği’ne ulaşarak “Bu saldırılar belirli aralıkla gerçekleşiyor” dedi.

Antalya’da demir sopalı nefret saldırısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Antalya’da Teomanpaşa Caddesi’nde sayıları 5-10 arasında değişen bir grup erkek saldırgan, boru ve demir sopalarla caddeye çıkan trans kadınlara saldırdı. Antalya BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği, şiddete maruz bırakılan kadınların yakınlarına ulaştı. Yakınlardan biri olan K. “Bu saldırılar belirli aralıklarla gerçekleşiyor” diyerek bunun ilk saldırı olmadığını belirtti.

“Her türlü şiddeti kınıyoruz!”

BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği, saldırılara dair yayınladığı açıklamada “Nefrete inat, yaşasın hayat!” dedi:

“Birkaç gündür Teomanpaşa Caddesinde 5-10 kişilik bir grup erkek caddeye çıkan trans kadınlara ellerindeki borular ve demir sopalarla saldırıyor. Cadı avına çıkar gibi, caddeye çıkan trans kadınları “buldum iki tane” diyerek kovalayıp saldırıyorlar.”

“Olayın detaylarını Biz Derneğine anlatan saldırıya maruz kalan trans kadının arkadaşı K. bu saldırıların belirli aralıklarla sürekli gerçekleştiğini, saldırılardan korunabilmek için kalabalık grupları gördüklerinde saklanmaktan başka bir çözüm olmadığını söylüyor.”

“Trans kadınlara yönelik eril kaynaktan beslenen her türlü şiddeti kınıyoruz. Nefrete inat yaşasın hayat!”


Etiketler: nefret suçları
İstihdam