21/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Antalya’daki İstanbul Sözleşmesi eyleminde polis gökkuşağı bayrağının alana girmesini engellemeye çalıştı.

Antalya’da polis İstanbul Sözleşmesi eyleminde gökkuşağı bayrağını engellemeye çalıştı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Kaktüs Haber

Antalya’da polis dün (20 Mart) yapılan İstanbul Sözleşmesi eyleminde gökkuşağı bayrağının alana girmesini engellemeye çalıştı.

Polis, gökkuşağı bayrağına saldırdı ve bayrağı aldı. Bayrağa el konulması üzerine kadınlar oturma eylemi yaptı ve bayrağın geri verilmesini sağladı. Bu arada polis bir kadına da tekme attı.

Polis saldırısının ardından Attalos Meydanı’nda Antalya Kadın Platformu tarafından İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Antalya Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şube Başkanı Devrim Mol, İstanbul Sözleşmesi’nin meclis tarafından Anayasanın 90. maddesine göre kabul edildiğini ve kanun hükmünde olduğunu belirtti.

“Gece yarısı yayımlanan bu üç beş satırlık kararnamelerle halk iradesinin oluşturduğu meclis görmezden gelinerek fiili bir monarşi oluşturuluyor” diyen Mol şöyle devam etti:

“İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmediğimizi haykırdığımız 8 Mart’ın hemen ardından, bir gece yarısı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıldığını Resmi Gazete’den öğrendik. Gözden kaçan önemli nokta bu kararnamenin yasalar önünde de kadınların gözünde de hiçbir anlamının olmayışıdır. Kadınlar olarak erkek-devlet şiddetine karşı yaşam güvencemiz olan İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmak için bugün tüm illerde kadın örgütleriyle birlikte alanlardayız.”


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
İstihdam