24/07/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Antalya’daki The Grey Performance Hall isimli mekânın güvenliği öpüşen kadınları sözle taciz etti, mekânın müdürü homofobik ayrımcılığa maruz kalan kadınlara ‘Uzatmayın’ dedi.

Antalya, The Grey’de homofobi var! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Antalya The Grey Performance Hall isimli mekanın güvenliği öpüşen kadınları uyardı; yaşadıkları homofobik ayrımcı davranışı şikayet eden kadınlara mekanın sahibi “uzatmayın” dedi.

Tatil için geldiği Antalya'daki The Grey Performance Hall adlı mekânda dün (23 Temmuz) bir kadınla öpüştükten sonra mekânın güvenliğinin sözlü tacizine maruz kaldığını söyleyen İsim yaşadıkları ayrımcılığı şöyle anlattı:

“Antalya'da The Grey Performance Hall adlı mekânda bir kadınla öpüştükten sonra hava almak üzere dışarı çıkarken kapıdaki güvenliğin sözlü tacizine maruz kaldık. Bize yanından geçerken ‘Biraz sakin olun’ dedi. Neyi kastettiğini anlamadığımı söylediğimde; 'Siz biliyorsunuz ne olduğunu' diyerek  öpüştüğümüzü kastettiğini belirtti. Mekânda öpüşmenin yasak olup olmadığını, işletmeciyle görüşmek istediğimi söylediğimde takındığı tavrı ve rahatsız edici söylemlerini sürdürdü.”

“Mekânın müdürü meselenin, nasıl bir öpüşme olduğuna göre değişeceğini söyledi ve ‘uzatmayın’ dedi. Mekân işletmecisi güvenlik görevlisi tarafından yasadığımız sözlü homofobik tacizi göz ardı etti ve o anda bizi susturmaya çalıştı.”

“Heteroseksüeller öpüşürken ses çıkarmayan mekân, iki kadının öpüşmesine müdahale ediyor”

“Çevremizdeki bazı arkadaşlarımız bile öpüştüğümüzü fark etmemişken (velev ki tüm mekân fark etmiş olsaydı da) bizi uyarmaları kabul edilebilir bir durum değil. Mekânda heteroseksüel çiftler öpüşürken ses çıkarmayan güvenlikler ve mekân işletmecileri, iki kadını öpüşürken gördüklerinde kendilerinde müdahale edebilme hakkını görüyor.”

“Öğrendiğim kadarıyla bu mekânda daha önce LGBTİ+ partiler yapılmış ve birçok LGBTİ+ da bu mekâna gitmeyi tercih ediyor. Kendini ‘LGBTİ+ dostu’ olarak gösteren bir mekânda maruz kaldığımız homofobiyi açık etmek, mekânın bu konuyla ilgili bir eylemde bulunmasını sağlamak, bu sure zarfında oraya gidecek LGBTİ+’ları uyarmak istiyoruz. Homofobik kişileri çalıştırmamak da mekânın sorumluluğudur.”

“Tekrar etmek isterim ki, susmuyor, korkmuyor, itaat etmiyoruz!”

 

 


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
nefret