15/11/2012 | Yazar: Barış Sulu

Antalya’dan kaosgl.org’a konuşan Helen Kara, ‘Her sene evler kapatılıyor. Bir de kapıya ‘Zührevi hastalıklardan dolayı kapatılmıştır’ diye yazıyorlar, komşularımız da bundan dolayı bizi dışlıyorlar.’ dedi.

Avcılar’dan Sonra Antalya’da da Transların Evleri Mühürlendi
 
Antalya’dan kaosgl.org’a konuşan Helen Kara, “Her sene evler kapatılıyor. Bir de kapıya ‘Zührevi hastalıklardan dolayı kapatılmıştır’ diye yazıyorlar, komşularımız da bundan dolayı bizi dışlıyorlar.” dedi.
 
Antalya’da trans yurttaşların yoğun olarak yaşadığı Kışla Mahallesi’nde fuhuş yapıldığı iddia edilen 4 ev mühürlendi.
 
Antalya Valiliği Zührevi Hastalıklar Fuhuşla Mücadele Komisyonu transların yoğunlukla yaşadığı Kışla Mahallesi’nde fuhuş yapıldığı iddia edilen 4 evi 1 ay süreyle mühürledi.
 
Antalya’dan Helen Kara kaosgl.org’a yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
 
“Mahallede 2 trans arkadaş şehir dışına ameliyat için gitmişti, geri geldiklerinde evlerinin mühürlenmiş olduğunu gördüler. Kışla mahallesinde benim bildiğim toplamda 4 ev mühürlendi. Evleri mühürlenen arkadaşlar diğer arkadaşlarının evlerine geçtiler, her biri bir yere dağıldı yani. Ben de evimi yeni tuttum ve bu olay benim de başıma gelecek diye korkuyorum, başıma bir şey gelirse mahkemeye başvururum mutlaka, sessiz durmam. Daha önceden de ev kapatmaları olmuştu, bu ilk değil, her sene evler kapatılıyor. Bir de kapıya ‘Zührevi hastalıklardan dolayı kapatılmıştır’ diye yazıyorlar, komşularımız da bundan dolayı bizi dışlıyorlar.”
 
Kasım ayı başında İstanbul’da Avcılar Meis sitesinde yaşayan trans kadınların evleri mühürlenmişti.
 
Fotoğraflar: Akdeniz Haber Ajansı
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam