03/05/2023 | Yazar: Kaos GL

Antep Queer’i 1 Mayıs alanına kadar takip eden grubun tacizi, miting alanında devam etti. Gökkuşağı bayrağını gasp eden grup, tacizi alanda LGBTİ+fobiye ses çıkaran kadınlara sürdürdü.

Antep Queer, 1 Mayıs’ta alanında uğradığı tacize ses çıkarıyor: Gökkuşağı değil ayrımcılık suç! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Antep Queer LGBTİ+ Dayanışması ve Topluluğu, 1 Mayıs mitinginde bir grup erkeğin tacizine maruz bırakıldığını duyurdu.

Dayanışma, Balıklı Parkı’ndan 1 Mayıs alanına yürüyüş esnasında takip edildi. “Bu bayrakları bize vereceksiniz” diyerek kortej güvenliğini tehdit eden grup Dayanışma üyelerince uzaklaştırıldı. Alana girdikten sonra gökkuşağı bayrağını gasp eden bir erkek barikatlardan atlayarak hızla uzaklaştı. Daha sonra gelen iki erkek “Biz Müslümanız bu bayrakları açamazsınız, biz alacağız bu bayrakları” diyerek miting boyunca kortejin arkasında LGBTİ+fobik söylemlerle tacizi sürdürdü, alanda LGBTİ+’larla dayanışan kadınları da taciz etti.

Antep Queer olanlarla ilgili yayınladığı metinde, gökkuşağı bayrağını meydanlardan silmeye çalışanlara bir kez daha hatırlattı:

“Gökkuşağı değil ayrımcılık suç, alışın gitmiyoruz! Sokakları da meydanları da terk etmiyoruz. Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın devrimci lubunyalar! Yaşasın queer-vegan mücadelemiz!” 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, çalışma hayatı
İstihdam